Menu
Geen producten gevonden

»

Allium sativum Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Knoflook
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Allium sativum Puur of Knoflook - Informatie

Allium sativum Puur is een bolgewas wat oorspronkelijk uit Midden-Azië komt en inmiddels gekeekt wordt in grote delen van de wereld. In mei en juli bloeit deze tuinplant met roze bloemetjes tussen het lange sprieterige blad. Als het loof van de Knoflook in de loop van de zomer gaat verdorren zijn de bollen rijp en kunnen ze gerooid worden. De knoflookbollen zijn direct eetbaar of kunnen hangend gedroogd worden.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

De allium verlangt een droge en zonnige standplaats met voldoende voeding en vocht. Als de plant in de loop van de zomer haar loof laat verdorren zijn de bollen rijp. U kunt dan de bollen oprooien en vers eten of te drogen hangen.

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van knoflook zijn al sinds mensenheugenis gekend en de meest bekende eigenschappen zijn: cholesterol- en bloeddruk verlagend en bacterie dodend. Een van de verantwoordelijke stofjes is allicine wat gevormt wordt na het persen of pletten van verse knoflook. Allicine is instabiel en de beste gezondheidsbevorderende resultaten bereikt men door verse knoflook ca. 10 minuten na het pletten te eten. Na verhitting heeft knoflook nog steeds een heilzame werking alleen zwakker als in de verse vorm. 

Knoflook behoort tot de oudste geneeskrachtige- en culinaire kruiden. Naast de teentjes kunt u het loof en de bloemen ook culinair inzetten. De scherpe smaak komt deels te vervallen na verhitting. Onaangenaame adem na het eten van vooral verse knoflook kan men neutraliseren door het eten van peterselie.

 

Knoflook past goed in de volgende gerechten:

Mediterraanse keuken, knoflooksauzen, gevogelte, zeevruchten, vleesgerechten, soep,groentenschotels, kruidenolie en kruidenazijn.

 

Gebruik: het nog verse groene loof, de bloemknop, bloem en de bol.

Onder normale omstandigheden leveren wij knoflookplanten in pot van februari tot eind juni. Ideaal voor u als klant is om uw knoflookplant zo vroeg mogelijk in het jaar aan te schaffen (maart - april) waarna u de plant in de vollegrond uitplant zodat deze zich optimaal kan ontwikkelen. De oogst zal dan afhankelijk van het weer in de loop van juni - juli zijn. 

 

Allium sativum Puur of Knoflook bloeit in mei juni het is een bladverliezende kruidenplant die 30cm hoog wordt.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Allium sativum Puur | Knoflook koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.