» Heuchera 'Carnival Fall Festival'

Heuchera 'Carnival Fall Festival'

Product informatie

Nederlandse naam: Purperklokje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen - oranje
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm

Heuchera 'Carnival Fall Festival' of Purperklokje - Informatie:

Heuchera is een sterke, polvormend groeiende tuinplant met mooie grote glanzende bladeren. Hierdoor is Purperklokje goed te gebruiken voor bodembedekkende vakbeplanting. Maar ook in de border in een groepje, of in een pot op het terras of balkon komt deze groenblijvende tuinplant prima tot zijn recht. Heuchera's zijn er in veel verschillende bladkleuren met elk hun eigen sierwaarde. Bij sommige varianten steekt de kleur van de aderen mooi af tegen de kleur van het blad. Als de Heuchera als vakbeplanting in een grotere border gebruikt wordt, is het vaak het mooiste om voor één soort te gaan. Maar in een bloempot of kleiner groepje, kan het juist mooi zijn om een aantal verschillende bladkleuren te combineren!

De Heuchera 'Carnival Fall Festival' heeft een bordeauxrode bladonderzijde. De bovenkant is groen tot bronze van kleur met een zilverkleurige overlay waardoor de aderen extra geaccentueerd worden. 

 

Standplaats:

De Heuchera 'Carnival Fall Festival' kan op elke standplaats met een goed doorlatende grond uit de voeten. Ook op een plek in de schaduw zal hij het doen, al zullen de bladkleuren dan minder fel en opvallend worden. Vandaar dat wij adviseren om dit Purperklokje bij voorkeur in de zon of halfschaduw te zetten. Als de plant de hele dag in de volle zon staat, dan is bij droog weer extra water geven belangrijk. 

 

Snoei en onderhoud:

Zolang het niet te hard vriest, behoudt de Heuchera 'Carnival Fall Festival' in de wintermaanden zijn blad. Tijdens strenge vorst of als er langere periode een sneeuwdek ligt, heeft het blad van het Purperklokje wel te lijden en zal het bruin worden en afsterven. Dit lelijk geworden blad kan in het voorjaar van de tuinplant afgeknipt worden. Voor de verjonging van de plant is het aan te raden om ze eens in de 3 á 4 jaar een keer uit de grond te halen, te splitsen en de beste delen weer terug te planten. De Heuchera 'Carnival Fall Festival' | Purperklokje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.