Menu
Geen producten gevonden

»

Heucherella 'Sweet Tea'

Product informatie

Nederlandse naam: Purperklokje
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm

Heucherella 'Sweet Tea' of Purperklokje - Informatie:

Heucherella is een kruising tussen Heuchera en Tiarella. Hierdoor valt de bloeiwijze van de Heucherella meer op dan bij de meeste Heuchera soorten. Toch wordt deze Heucherella 'Sweet Tea' vooral aangeplant vanwege zijn prachtige bladeren. De bloemen zijn wit en komen in de vroege zomer in aartjes aan de tuinplant te staan. Dit Purperklokje komt prima tot zijn recht als hogere randbeplanting bij een grotere border, maar is ook uitstekend geschikt voor een bodembedekkende vakbeplanting. Net zoals bij de Heuchera's, is ook deze Heucherella 'Sweet Tea' wintergroen.

De Heucherella 'Sweet Tea' heeft gemêleerde amber - oranje - rood gekleurde bladeren waarin de hoofdaderen donker afsteken. 

 

Standplaats:

De Heucherella 'Sweet Tea' kan op elke standplaats met een goed doorlatende grond uit de voeten. Ook op een plek in de schaduw zal hij het doen, al zullen de bladkleuren dan minder fel en opvallend worden. Vandaar dat wij adviseren om dit Purperklokje bij voorkeur in de zon of halfschaduw te zetten. Als de plant de hele dag in de volle zon staat, dan is bij droog weer extra water geven belangrijk. 

 

Snoei en onderhoud:

Zolang het niet te hard vriest, behoudt de Heucherella 'Sweet Tea' in de wintermaanden zijn blad. Tijdens strenge vorst of als er langere periode een sneeuwdek ligt, heeft het blad van het Purperklokje wel te lijden en zal het bruin worden en afsterven. Dit lelijk geworden blad kan in het voorjaar van de tuinplant afgeknipt worden. Voor de verjonging van de plant is het aan te raden om ze eens in de 3 á 4 jaar een keer uit de grond te halen, te splitsen en de beste delen weer terug te planten. 

 

 

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Heucherella 'Sweet Tea' | Purperklokje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.