» Lonicera henryi

Lonicera henryi

Product informatie

Nederlandse naam: Groenblijvende kamperfoelie
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Oranje/rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Lonicera henryi of Kamperfoelie - Informatie:

Lonicera henryi is een klimplant met in juni-augustus kleine, oranjerode bloemen. De bladeren zijn donkergroen. De Kamperfoelie is geschikt om tegen een muur met een leirek of om over een pergola te laten groeien. U moet de tuinplant wel vastbinden met bindbuis (flexibel draad). De Kamperfoelie wordt toegepast in stedelijk openbaar groen en in bostuinen. 

 

Standplaats:

Kamperfoelie groeit van oorsprong graag in bosranden waar de plant vanuit de koelte naar een lichte, warme plek klimt. De beste standplaats is dan ook in de (half)schaduw, in een matig voedzame, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem; bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem bijvoorbeeld. Zorg voor schaduw aan de voet van de tuinplant. Plaats bijvoorbeeld een dakpan boven de voet van Lonicera henryi, of plant er, indien mogelijk, een bodembedekker bij.

 

Snoei en onderhoud:

Lonicera henryi is vorstgevoelig, de uiteinden bevriezen dan. Maar deze knipt u er na de winter gewoon af. Snoeien is verder niet nodig, maar voor het behoud van de vorm kunnen er in het voorjaar oude en storende takken weggesnoeid worden.

 

In een aantal bronnen wordt de plant Lonicera henryi ondergedeeld bij de Lonicera acuminata. U kunt deze plant dus ook kennen onder deze naam.De Lonicera henryi | Groenblijvende kamperfoelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.