U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Trachelospermum jasminoides - In rek | Toscaanse jasmijn | Tuinplantenwinkel.nl

Trachelospermum jasminoides - In rek

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Toscaanse jasmijn
Bloeitijd: Juni - Juli en daarna sporadisch
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Afmetingen rek (b x h): 70 x 120 cm
Beschrijving

Trachelospermum jasminoides - In rek of Toscaanse jasmijn - Informatie:

Deze tuinplant wordt ook wel eens onder de naam Rhyncospermum jasminoides aangeboden. Dit is de oude naam, maar wordt nog altijd her en der gebruikt. Trachelospermum jasminoides is een klimplant met witte stervormige geurende bloemen die steeds vaker in ons land wordt toegepast. In de vroege zomer bloeit deze tuinplant uitbundig met vele kleine witte bloemetjes. Later in de zomer komen er over de plant verspreid nog een aantal nieuwe bloemen, maar dit is echt een nabloei en heeft minder sierwaarde. De Toscaanse jasmijn of Sterjasmijn is wintergroen, dus een muur of schutting kleurt altijd groen met deze klimplant. De ranken zijn niet zelfhechtend, maar doordat deze variant al in een rek gegroeid is, kan deze direct tegen een schutting of muur gezet worden.

 

Standplaats:

Bij voorkeur staat de Toscaanse jasmijn op een zonnig en warm plekje. Vooral in de winter, als er een koude oosten wind staat, kan deze tuinplant vorstschade oplopen. Een plek in de luwte is dus het beste. De ranken zijn niet zelfhechtend, waardoor er iets van een draadwerk tegen de muur of schutting aangebracht moet worden. De ranken zullen zich daar vanzelf omheen slingeren. Eventueel kan de plant ook in een pot op het terras gezet worden. Bescherm de plant + pot in de winter bij temperaturen onder de -7 graden tegen de kou met bijvoorbeeld vliesdoek of een oude deken.

 

Onderhoud en snoei:

De Toscaanse jasmijn kan in het voorjaar of na de bloei licht gesnoeid worden om het gewenste model erin te houden. Bij strenge vorst in de winter (kouder dan -10 graden) is het aan te raden om vooral de voet van de plant te beschermen tegen de kou. Dit kan door er een laag blad omheen te leggen, of er bijvoorbeeld een oude deken omheen te draaien. Ook de takken mogen beschermd worden, maar de voet van de plant is het belangrijkste. Na de winter knipt u eventueel de dode bevroren takken weg. Geef vooral als de plant in een pot staat voldoende water bij droogte en in het voor- en najaar wat organische mest. 

 

Let op!

Bij een bestelling van 3-5 stuks of meer van dit product, kan het zijn dat de aangegeven levertijd overschreden wordt. Dit omdat het een importproduct betreft. Mocht dit gebeuren, dan laten we het u weten. De Trachelospermum jasminoides - In rek | Toscaanse jasmijn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.