Menu
Geen producten gevonden

»

Fagus sylvatica 'Atropunicea' (Rode Beuk) - in pot

Product informatie

Nederlandse naam: Rode of Bruine beuk
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Donkerrood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Verkrijgbaar: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze

Fagus sylvatica 'Atropunicea' in pot of Rode/Bruine beuk in pot:

De Fagus sylvatica 'Atropunicea' is de roodbladige variant van de beuk. In de lente als het blad uitloopt heeft deze een rode kleur die naar purperbruin verkleurt.

Het is een bladverliezende haagplant met een mooie herfstkleur. Het blad van deze tuinplant blijft in de winter bruin aan de plant hangen. Hierdoor is de haag het hele jaar door wel dicht. Pas in het voorjaar wanneer het nieuwe blad er aan komt laat de beuk al het oude blad vallen.
Een veel gebruikt synoniem voor de Rode Beuk is Fagus sylvatica 'Atropurpurea'. Het gaat hier om dezelfde plant. 

 

Standplaats

Deze Beuk kan als haag of als boom geplant worden. Liefst op een zonnige of half zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlaatbare bodem. De beukenboom houdt niet van natte voeten. Als u tuiniert op een vochtige grond zoals zware klei kiest u beter voor de haagbeuk of Carpinus. U snoeit een beukenhaag liefst twee maal per jaar: een keertje rond de langste dag van het jaar (21 juni) en een keer aan het eind van de zomer of in het najaar/winter wanneer het niet vriest.

 

Advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
60/80 5-6 planten 9-11 planten Ø 17 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!

 

Snoei en Onderhoud:

De beuk is een makkelijk te snoeien haagplant. Knip deze haag met een heggenschaar in vorm rond eind juni of begin juli en eventueel een tweede keer aan het eind van de zomer of in het najaar. Snoeibeurt overgeslaan? Geen probleem want deze plant kunt u in theorie het hele jaar door snoeien zonder risico.

Wat betreft voeding vraagt de plant een goed gedraineerde grond die rijk is aan humus. Gebruik bij het planten aanplantgrond om de aarde te voorzien van humus en een goede voedingsbodem. U kunt daarnaast jaarlijks wat organische mest uitstrooien rondom de voet van de plant.

 

Voor onderhoudstips & meer informatie over de beukenhaag klik hier!  

Voor meer uitleg over haagplanten in het algemeen klik hier!    De Fagus sylvatica 'Atropunicea' (Rode Beuk) - in pot | Rode of Bruine beuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.