Menu
Geen producten gevonden

Informatie over leibomen

Leibomen zorgen voor privacy zonder dat ze veel ruimte in nemen. Het zijn vaak de groene verlengstukken van een schutting of haag. Naast privacy en beschutting geven leibomen ook structuur aan de tuin. Voor leibomen worden verschillende boomsoorten gebruikt.
 

Vanouds is de Linde een veelgebruikte boomsoort. Omdat de Linde zeer buigzaam hout heeft, makkelijk te snoeien is en snel groeit, is het een ideale leiboom. Lei-Linden werden vaak aangeplant voor de boerderij of het woonhuis om te zorgen voor schaduw in de zomer. In de winter valt het schaarse en meer dan welkome zonlicht wel door de bladloze bomen heen. Ook nu wordt de Lei-Linde nog veel als leiboom toegepast.
 

Grote voorraad leibomen in ons planten- en bomencentrum te Knegsel

Leibomen op tuinplantenwinkel.nl

Tegenwoordig is privacy de voornaamste reden om leibomen aan te planten. Het aanbod boomsoorten dat gebruikt wordt om te leiden, is enorm toegenomen. Bij Tuinplantenwinkel vindt u een breed assortiment. Voor elke doel is er genoeg keuze in soorten leibomen. Onze leibomen produceren wij zelf. De bomen worden met de hand aangebonden in onze eigenhandig geproduceerde rekken. Voor dit specialistische werk putten we uit meer dan 30 jaar ervaring.
 

Een leiboom bestaat uit grofweg uit een stam en een scherm. De stamhoogte en schermgrootte is niet altijd dezelfde. We bieden bij Tuinplantenwinkel.nl de leibomen online aan in aantal maatvoeringen of series:
 

De basis wordt gevormd door de Basic-serie. Dit zijn leibomen met een stevig 6-laags rek van 180 cm breed. Het zijn veelgebruikte boomsoorten van de hoogste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Er zijn bladverliezende en groenblijvende opties verkrijgbaar, allemaal met een vaste hoogtemaat.
 

De leibomen uit de Classic-serie zijn al jaren een vaste waarde op het planten- en bomencentrum. Het zijn leibomen met 7-laags rek van 200 cm breed. Door het grote oppervlak van het rek heeft een leiboom uit deze serie uw ruimtes snel gevuld. Classic-leibomen zijn verkrijgbaar in vele boomsoorten. Er zijn bladverliezende en groenblijvende opties. Deze bieden we aan in verschillende hoogtematen. Zowel de Basic-leibomen als de Classic-leibomen zijn gemakkelijk in serie te schakelen. Dit resulteert in een zeer professionele uitstraling.
 

Let op: De leibomen uit de Basic- en Classic-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

 

Vergelijking rekgrootte basic-leibomen tuinplantenwinkel.nl
 

In de Small-serie vindt u, zoals de naam al doet vermoeden, kleine leibomen met een kleiner frame van 120 centimeter breed en 90 centimeter hoog. Deze leibomen zijn ideaal voor kleinere afstanden en om lagere objecten mee af te schermen. De stamhoogte ligt rond de 120 centimeter dus in totaal hebben de leibomen uit de Small-serie een hoogte van ongeveer 2 meter.
 

In de categorie Leischermen vindt u leibomen met een verticaal scherm. Bij deze schermen zijn de takken niet aangebonden aan horizontale lagen maar uitgewaaierd over een gekanteld frame. Het frame is aangebonden op een hoogte van 50 centimeter. Op die manier ontstaat een scherm welke lijkt op een haag. Deze vorm van leibomen noemen we Leischermen. Het frame heeft een afmeting van 110 x 180 centimeter (bxh). Leischermen zijn ideaal om bijvoorbeeld een lage schuur aan het zicht te onttrekken.
 

Tenslotte vindt u nog een drietal leibomen welke wij importeren uit Italië. Dit zijn de Lei-Olijfwilg, Lei-Photinia en de Lei-Steeneik. Deze leibomen hebben een scherm van 120 bij 120 centimeter.  Uitzondering daarop is een kleine versie van de lei-Photinia in halfstam formaat. Deze heeft een scherm van 120 x 80 centimeter (bxh). Deze halfstam heeft wat weg van de Small-serie, en is op dezelfde wijze toe te passen. De takken van de lei-Olijfwilg, lei-Photinia en de lei-Steeneik zijn over het frame uitgewaaierd en aangebonden. U kunt ze vervolgens als haag snoeien zodat een dicht geheel ontstaat. Alle drie de soorten zijn groenblijvend in het winterseizoen.
 

Al onze leibomen produceren wij in eigen beheer of worden door onszelf geselecteerd. We staan daarom garant voor het aangroeien van de online bestelde bomen en gaan alleen voor de beste kwaliteit.
 


 

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 9955 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.