» Asarum europaeum

Asarum europaeum

Product informatie

Nederlandse naam: Mansoor
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 10 cm
Advies aantal per vierkante meter: 11 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Asarum europaeum of Mansoor - Informatie
Asarum europaeum is een lage, groenblijvende, bodembedekkende tuinplant voor schaduwrijke plaatsen. Mansoor heeft niervormige, decoratieve bladeren. Deze tuinplant is vooral heel geschikt als bodembedekker, maar groeit traag en heeft een aantal jaren nodig om zich goed te ontwikkelen. Eenmaal volgroeid, heeft onkruid weinig kans meer. Bij levering zijn deze planten vaak wat teerder dan andere planten. Geef ze de tijd om te groeien. De bloei valt niet op, omdat de bruinpaarse bloemetjes onder de glanzende bladeren verscholen zitten. uiteindelijke beeld van Asarum europaeum is echter zeer de moeite waard. In de winter blijft deze tuinplant zijn blad gedeeltelijk houden. In strengere winters zal het blad verdorren. 

 

Standplaats:

Asareum europaeum staat het liefst in de schaduw in een humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Het is belangrijk is om voor een goed humeuze grond te zorgen bij het aanplanten. Voeg daarom wat extra pot- of aanplantgrond toe als de tuinplanten in de border worden gezet. 

 

Snoei en onderhoud:

Mansoor heeft weinig onderhoud nodig. Haal na de winter alle uitgedroogde delen van de tuinplant weg, zodat jonge, frisse scheuten voldoende licht en ruimte krijgen.De Asarum europaeum | Mansoor koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.