Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over pyrus salicifolia

De Pyrus salicifolia is een sierpeer met een aantal Nederlandse namen: Wilgpeer, Wilgbladige peer of Treurpeer zijn allemaal veel voorkomende benamingen. De eerste twee namen dankt de Pyrus salicifolia pendula aan de vorm en kleur van zijn blad. Dat lijkt namelijk erg veel op dat van de Wilgenboom. Zelfs zoveel dat ook de Latijnse naam hiernaar verwijst (Salicifolia = wilgbladig). De naam Treurpeer dankt de boom aan zijn enigszins hangende (treurende) takstanden.

 

Standplaats van de Pyrus salicifolia

Deze Sierpeer kan geplant worden op alle grondsoorten maar doorgaans niet vanwege zijn bloeiwijze of herfstkleur. Hij bloeit vanaf ongeveer half maart maar de kleine witte bloemen vallen weg tegen het grijs van het blad. Dat grijs gekleurde blad is meteen wel dé reden waarvoor mensen deze boom kiezen. Er zijn maar weinig bomen met een grijze bladkleur. Hij steekt daarmee mooi af tegen een groen gazon, of in een grotere tuin tegen een hoge groene wand achterin de tuin. Daarnaast kan het mooi zijn om deze Pyrus salicifolia aan te planten in de volle grond in een border met lage grijsbladige beplanting zoals bijvoorbeeld Festuca glauca of Lavendel maar ook in de verharding kunt u hem goed aanplanten.

 

De Pyrus salicifolia Pendula is goed te snoeien en kan daardoor perfect in een kleinere tuin uit de voeten. Mocht de kroon van de boom te groot worden, dan is simpelweg eenmaal per jaar de langste scheuten wegknippen voldoende. 

 

Hoogstam boom

De Pyrus salicifolia is verkrijgbaar in verkrijgbaar in container met een stamhoogte van 200 - 225 cm. Voor een goede start maakt u een ruim plantgat waaraan u organische mest toevoegt die u goed in de bodem werkt. Tevens adviseren we er 2 boompalen bij te zetten. Zo kan de kluit van de Pyrus salicifolia Pendula het beste aanslaan en maakt hij een goede kwaliteit wortels aan.

 

Pyrus salicifolia pendula met overhangende takken

Deze breed groeiende treurboom met overhangende takken verdraagt droogte goed. Pyrus salicifolia Pendula staat daarnaast graag op droge grond in de zon. Deze plant ontwikkelt een goed wortelgestel en is bij uitstek de juiste plant voor kleine tuinen op elke grondsoort die goed combineert met andere heesters, struiken en tuinplanten. Deze boom stelt weinig eisen aan de gewenste locatie, kan tegen alle weersomstandigheden en is ook goed toe te passen in kustgebieden. De Pyrus salicifolia pendula bloeit in april mei.

 

Pyrus salicifolia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl wordt altijd de Pyrus salicifolia Pendula aangeboden. Hij is er in verschillende uitvoeringen. De meeste bomen zijn beveerd en hebben takken tot onderaan de stam zitten. Daarnaast is er een bol op stam en een Pyrus salicifolia pendula in dakvorm. Hieronder worden deze verschillende varianten van de Pyrus salicifolia Pendula toegelicht.

 

Pyrus salicifolia Pendula als hoogstam bol op stam

De Pyrus salicifolia Pendula Sierpeer als bolvorm wordt in een aantal verschillende stamhoogtes aangeboden. Houd er rekening mee dat deze stamhoogte niet meer verandert. Bij aanschaf de juiste keuze maken is dus extra belangrijk voor deze boom. De kroon van deze Pyrus salicifolia pendula wordt niet echt rond. Hij is enigszins grillig van vorm met vooral wat naar beneden doorbuigende/hangende takken. Het is een kroon die eerder breed groeit in plaats van rond.

 

Pyrus salicifolia Pendula als beveerde boom

De beveerde vorm van de Pyrus salicifolia boom leent zich uitermate goed om er een pilaar van te maken. In een strakke tuin kan dit een opvallend element zijn. Met het grijze blad is dit, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een of meerdere strak gesnoeide Taxuspilaren, een toegevoegde waarde voor de uitstraling van de tuin.

 

Pyrus salicifolia Pendula als dakboom

Wilt u eens wat anders dan de standaard Dakplataan of Dakmoerbei, dan is de Pyrus salicifolia als dakboom zeker een van de interessante opties. Het kleine grijze bladeren in combinatie met de fijne vertakking, zorgen ervoor dat er altijd gefilterd zonlicht door de kroon valt. Hierdoor wordt het nooit te donker onder een dakvorm van de Pyrus salicifolia.

 

Pyrus salicifolia Pendula als leiboom

Tenslotte is er nog de leivorm van de Pyrus salicifolia. Net zoals bij de dakboom zal het takkengestel van deze Lei-sierpeer nooit helemaal een dicht pakket vormen. Toch zal het zicht voor 90% weggenomen worden. Zeker als u een niet te grote leiboom zoekt waarvan het blad niet standaard groen is, is deze variant zeker een optie.

 

Veelgestelde vragen over Pyrus salicifolia

Hoe Pyrus salicifolia snoeien?

Antwoord: De Pyrus salicifolia Pendula boom is goed te snoeien en kan daardoor in een kleinere tuin perfect uit de voeten, ook met mooie modellen zoals een bol op stam of dakboom. Mocht de kroon van de Pyrus salicifolia Pendula te groot worden, dan is simpelweg eenmaal per jaar de langste scheuten wegknippen voldoende. 

 

Hoe Treurpeer Pyrus salicifolia Pendula snoeien?

Antwoord: De Pyrus salicifolia Pendula laat zich goed snoeien. Mede daardoor is het ook een geschikte kandidaat om als lei- en dakboom te dienen. Ook de bolvorm laat zich goed snoeien. Als het bijvoorbeeld de bedoeling is om de treurvorm van de Pyrys salicifolia Pendula wat duidelijker aanwezig te laten zijn, kunnen de meer opgaande takken gesnoeid worden. Deze snoei kan door het jaar heen gebeuren. Als het nodig is om dikkere takken te snoeien, dan kan dit voor een betere hergroei het beste in de wintermaanden of het vroege voorjaar gebeuren.

 

Heeft Tuinplantenwinkel.nl een eigen kwekerij voor de Pyrus salicifolia Pendula?

Antwoord: Nee, wij hebben geen eigen kwekerij om de Pyrus salicifolia Pendula op te kweken. De bomen en planten groeien op een gespecialiseerde kwekerij. Daar kan een verplante boom met kluit tot de gewenste maat gekweekt worden. De stamomtrek (bijv 8 10 cm) wordt daar bepaald en ook de grootte van de kluit met wortels is op de gespecialiseerde kwekerij perfect in toom te houden.

 

Online Pyrus salicifolia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Pyrus salicifolia Pendula is makkelijk en snel. Kies de gewenste producten en plaats deze in uw winkelwagen. Nadat de bestelling van uw Pyrus salicifolia Pendula boom bij ons binnengekomen is, gaan wij het transport van ons bedrijf naar uw adres verzorgen. Het transport van alle bestellingen gebeurt altijd met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Omdat we dit in eigen handen hebben, kunnen we de bezorgkosten van uw bomen laag houden.

 

Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering van de Pyrus salicifolia Pendula boom en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw Pyrus salicifolia Pendula boom komen bezorgen, zullen we u op de hoogte stellen dat we de dag erop de bestelling komen brengen.

 

Pyrus salicifolia afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaar staat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

Pyrus salicifolia heeft opvallend smal grijsbehaard blad en een witte bloesem in het voorjaar

 

Inspiratie Pyrus salicifolia:

De Pyrus salicifolia is een kleine boom die meestal wordt geënt op een stam

 

Pyrus salicifolia is een kleine boom met opvallende grijs behaarde smalle bladeren die gelijkenis vertonen met die van een Salix alba. Vandaar ook wel de naam wilgpeer.

 

Pyrus salicifolia kan goed tegen snoei en is daardoor in elke denkbare vorm te modelleren

 

In het voorjaar zijn tussen het zilvergrijze blad kleine bundels met witte bloemen te ontwaren. Slechts heel af en toe groeit een enkele bloem uit tot een kleine peer die echter niet echt eetbaar zijn.

 

Aan de Pyrus salicifolia groeien soms kleine vruchten die niet geschikt zijn voor consumptie

 

Omdat de Pyrus salicifolia goed te snoeien is, zijn mooie modellen te verkrijgen zoals een bol op stam of een dakboom.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.