» Wisteria brachybotrys 'Showa Beni' - XL

Wisteria brachybotrys 'Showa Beni' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse blauwe regen
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm

Wisteria brachybotrys 'Showa Beni' of Japanse roze regen - Informatie:

Geen blauwe of witte, maar roze bloemen geeft deze 'blauwe regen'. Wisteria brachybotrys 'Showa Beni'  is de Japanse versie van de blauwe regen. De klimplant bloeit met kortere bloemtrossen dan de Chinese blauwe regen of Wisteria sinensis. De bloemen zelf zijn daarentegen wat groter. Vooral de bloemknoppen zijn groot en opvallend. Wisteria brachybotrys 'Showa Beni' is een roze, bloeiende variant van de Japanse blauwe regen. De naam roze regen is dus meer op zijn plaats. De bloemen verschijnen massaal in het voorjaar. Meestal bloeit deze klimmer vanaf eind april/begin mei. De bloei duurt ongeveer 1 maand. In de zomer is er soms nog een nabloei, maar deze is een stuk minder uitbundig dan die in het voorjaar. De bloemen geuren zeer aangenaam.

 

Standplaats:

Wisteria brachybotrys 'Showa Beni' staat het liefst op een plaats in de zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende en voedselrijke bodem. Voeg daarom wat aanplantgrond toe bij het planten. Deze kunt ook vinden in onze webshop. Japanse roze regen slingert zich snel een weg naar boven en kan ook gemakkelijk tegen een gevel of over een pergola geleid worden. Door draden te spannen of een rooster aan te brengen blijft de plant goed staan. Eventueel kunt u de twijgen ook aanbinden met bindbuis. U kunt de plant laten groeien van 2 tot 6 meter hoogte.

 

Snoei en onderhoud:

Wisteria brachybotrys 'Showa Beni' is goed winterhard maar de bloemknoppen zijn soms gevoelig voor een late nachtvorst. U kunt de knoppen dan beschermen met vliesdoek. Wisteria's zijn snelle groeiers en kunnen snoei goed verdragen. Onze ervaring leert dat de tuinplant het hele jaar door goed gesnoeid kan worden. Het beste resultaat krijgt u wanneer u een aantal hoofdtakken leidt over de pergola of tegen een muur of bijvoorbeeld een tuinhuis. Snoei vervolgens gedurende de zomer de zijscheuten terug tot ongeveer 3 knoppen. Die vormen de bloemknoppen voor het komende voorjaar. Als u liever niet de hele zomer door maar op één moment wilt snoeien, dan is het goed om dit aan het einde van de zomer of eind februari te doen. De Wisteria brachybotrys 'Showa Beni' - XL | Japanse blauwe regen koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.