Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over wisteria sinensis

De Wisteria sinensis ofwel blauweregen is een klimplant die in een korte tijd flinke afstanden kan overbruggen. Tijdens de bloei in mei en juni verschijnen tal van lange bloemtrossen met daaraan honderden losse bloemetjes. Deze tuinplant trekt dan ook talrijke bijen en vlinders aan. In de zomer volgt vaak een tweede, weliswaar veel minder overweldigende, bloei. De Wisteria sinensis zoals hij wetenschappelijk heet, slingert zich al snel een weg omhoog langs muren, schuttingen, pergola’s en bogen. Daarbij is een stevige steun nodig, waaraan de takken met bladeren door u bevestigd moeten worden. De plant is een slingerplant van nature en is prima in staan zich rondom een gespannen koord van staal te hechten. Oorspronkelijk komt deze tuinplant uit China en Japan. Belangrijk is dat de plant geënt is zodat hij binnen enkele jaren bloemen maakt. Bij een gezaaide plant kan dit 15 jaar of langer duren eer de plant voor het eerst gaat bloeien. Bij Tuinplantenwinkel.nl weet u zeker dat u altijd een geënte plant koopt. 

Wisteria sinensis planten

De beste standplaats is in elke doorlaatbare, humusrijke bodem in de zon of halfschaduw. De Wisteria sinensis kan goed tegen droogte en verdraagt zeewind. Bij het planten maakt u eerst de grond goed los en doorlaatbaar. Er mogen geen harde delen meer in zitten; let extra goed op wanneer u de plant bij een muur plaatst. Graaf een plantgat dat iets breder is dan de kluit, en iets dieper zodat de aarde mooi los is. Meng wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Dompel vervolgens de Blauwe regen met pot en al even onder in een emmer water; de wortels zuigen zich dan vol, wat het aangroeien ten goede komt. Verwijder de pot voor u de plant in het gat zet. Vul het gat op en druk de aarde goed aan met uw voet. Geef na het planten stevig water zodat de aarde goed aanzakt. 

Wisteria sinensis snoeien en verzorgen

Door de sterke groei van de blauwe regen is snoeien geen overbodige luxe. Snoeien kan het hele jaar door of op een paar momenten in het jaar. De belangrijkste snoei vindt plaats aan het einde van de winter; rond februari. Snoei dan alle jonge uitlopers terug tot 2 à 3 knoppen. Het snoeien bevordert het bloeien. Na de bloei zal de blauwe regen stevig gaan uitlopen. De lange uitlopers kunt u de hele zomer door terugsnoeien. Kort deze scheuten in tot ongeveer 40 centimeter. Aan het einde van de winter knipt u deze scheuten verder terug zoals omschreven. Als u deze methode aanhoudt kunt u gegarandeerd genieten van een compacte klimplant en een rijke bloei in het voorjaar.

 

Wisteria tegen gevel

 

Inspiratie Wisteria sinensis:

Wisteria sinensis alba is wit

 

Blauwe regen is er niet alleen in het blauw maar ook in het wit! 

Eerste bloemen uit de knop bij de Wisteria

 

De bloemen van de Wisteria sinensis begint erg klein maar wordt een grote tros. 

 

Wisteria tegen oude muur als klimplant

 

De Wisteria sinensis is een klimplant welke steun nodig heeft zoals tegen een muur of schutting. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.