Malus domestica 'Delcorf' - oude laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Witroze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 70 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend (matig), Elstar
Pluktijd: Augustus - September
Beschrijving

Malus domestica 'Delcorf' of Handappel - Informatie:

 

Deze Malus is alleen verkrijgbaar op ons Planten- en bomencentrum indien voorradig. U kunt zich vooraf informeren over de beschikbaarheid/voorraad. Zie  hieronder voor meer informatie.


De Malus domestica 'Delcorf' oude laagstam is een tuinplant die al jarenlang dienst heeft gedaan in de boomgaard van een appelboer. De prachtige robuuste stam en de wat afhangende takkenstructuur geven deze oude fruitboom ook in de winter een mooie, karaktervolle uitstraling.  In het voorjaar trakteert de Malus domestica 'Delcorf' appelboom u op vele honderden wit/roze bloemen. De zijtakken van de Handappel zijn al vrij goed ontwikkeld en geven daarom al meteen volop appels, die vanaf ongeveer september rijp zijn voor de oogst. De tuinplant is al vele jaren gesnoeid tot in zijn huidige vorm. Als u deze vorm wilt bewaren is iedere winter snoei noodzakelijk: knip de lange dunne scheuten weg tot op 10 cm vanaf een dikke, houtige tak. De overblijvende korte takjes worden dikker; hieraan vormen zich de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. De Handappel is (matig) zelfbestuivend en geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats in een vochtige, niet te droge bodem.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Malus domestica 'Delcorf' - oude laagstam | Handappel koopt u betrouwbaar bij ons tuinplantencentrum.

 

 

 

Alleen in de winkel verkrijgbaar, wat betekent dit?

 

Deze plant is alleen op ons Planten en bomencentrum verkrijgbaar indien voorradig. Dit wil zeggen dat het product niet online te bestellen is. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

 

Meestal komt het omdat het product te kwetsbaar is voor transport. Dit geldt bijvoorbeeld voor eenjarige voorjaars- en  zomerbloeiers. Afhankelijk van het seizoen hebben wij diverse voorjaars- en zomerbloeiers in ons assortiment.

 

De bij het product gemelde periode waarbinnen de planten verkrijgbaar zijn kan afwijken. Getoonde planten en kleuren kunnen afwijken van ons actuele aanbod in de winkel.

 

Een product kan ook zo uniek zijn dat we u liever zelf uitnodigen om een exemplaar uit te kiezen; bijvoorbeeld een oude fruitboom.

 

Om teleurstelling te voorkomen kunt u ons altijd vooraf een e-mail sturen om te informeren naar de beschikbaarheid en voorraad. U kunt natuurlijk ook geheel vrijblijvend een bezoek brengen aan ons Planten- en bomencentrum. Ons bezoekadres:

 

Neutkens Planten- en bomencentrum
Eerselseweg 35
5511 KL Knegsel (NL)

Google Maps

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.