U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Malus domestica 'Elstar' - dubbele U-vorm | Handappel | Tuinplantenwinkel.nl

Malus domestica 'Elstar' - dubbele U-vorm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 35 cm
Door ons geleverde hoogte: 110 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, James Grieve
Pluktijd: September - Oktober
Afmetingen rek (b x h): 100 x 100 cm
Beschrijving

Malus 'Elstar' - dubbele u-vorm of Handappel

Wanneer er geen ruimte is voor een gewone fruitboom, kan een U-vorm gekweekte leifruitboom een goede oplossing zijn om toch te kunnen genieten van eigen gekweekt fruit! Een U-vorm heeft maar weinig ruimte nodig. De Handappel bloeit van april tot mei met rozewitte bloemen. Malus 'Elstar' is een zeer goede, zoete handappel en hij is zelf bestuivend. De tuinplant is vorstbestendig en verliest in de winter zijn bladeren.

 

Standplaats Malus 'Elstar'

Malus 'Elstar' staat het beste op een zonnige plek tegen bijvoorbeeld een muur of een schutting. Hoe zonniger, hoe beter de vruchten rijpen.

 

Malus 'Elstar' snoeien en onderhouden

Een U-vorm gekweekte fruitboom heeft twee verticaal geleide hoofdtakken. U kunt deze twee verticale hoofdtakken verlengen door de toppen door te laten groeien. Wanneer ze de hoogte hebben bereikt die u voor ogen heeft, knip de toppen dan op die hoogte af.

Een U-vormige appelboom is makkelijk te snoeien. Vanuit de verticale takken zullen elk jaar nieuwe takjes groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de verticale hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien kunt u door het jaar heen doen.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Malus domestica 'Elstar' - dubbele U-vorm | Handappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.