Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over u-vorm fruitboom

U-vorm fruitbomen hebben een opvallende karakeristieke wijze van uitleiden. De manier van leiden in dubbele of viervoudige verticale takken geeft de stammen van de boom een U-vormige groeiwijze. De bomen met een dubbele (2) verticale takken worden U-vorm of enkelvoudige U-vorm genoemd. De bomen met een viervoudige (4) verticale takken worden dubbele U-vorm genoemd. Het leiden van de basistakken is een zorgvuldig werk wat, zeker bij de dubbele U-vormen veel tijd kost. Als de uiteindelijke vorm eenmaal bereikt is, kunnen de verticale takken net zo hoog groeien als gewenst. Eventueel kunnen deze verticale takken begeleid worden door een bamboestok. Door de tak telkens aan de bamboestok te knopen met bindbuis, blijft de hij mooi verticaal groeien. 

U-vorm fruitboom snoeien en verzorgen

Het vormen van de U's kost de meeste tijd en ervaring. Dit is al gedaan door de kwekers. Een jaarlijkse snoeibeurt is voldoende om de u-vorm fruitbomen in uw tuin hun vorm te laten behouden. De snoeitijd is afhankelijk van de fruitsoort. Appel- en perenbomen kunnen het beste in de winter hun snoeibeurt krijgen, terwijl de pruimenbomen het beste in de zomermaanden gesnoeid kunnen worden.

U-vorm fruitboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden zowel de enkele U-vorm fruitbomen als de Dubbele U-vorm fruitbomen aangeboden. Daarnaast zijn er een aantal fruitsoorten; De U-vorm Appelboom, U-vorm Perenboom en U-vorm Pruimenboom. Eventueel kunnen de bomen ook in een pot op het terras of balkon een plekje krijgen. Zorg er dan wel voor dat vooral de Dubbele U-vormen in een voldoende grote pot komen te staan. De pot waarin de bomen geleverd wordt, is niet groot genoeg om hem voor lange tijd in te kunnen laten groeien. Er moet ongeveer 5 a 10 cm ruimte zijn tussen de rand van de nieuwe pot en de kluit van de U-vorm fruitboom. Dan is er voldoende ruimte voor ontwikkeling van de wortels en waterbuffer tijdens warme en droge periodes.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.