Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over step over fruitboom

Een wel heel speciale leivorm is de Step over fruitboom. Het is een hele lage horizontale leivorm met één etage. Deze etage zit op ongeveer 20 tot 25 cm stamhoogte. Met deze Step over fruitboom kan een soort van fruithaag gecreëerd worden. Hij is er als zogenaamde 'one way' met slechts één horizontale tak vanuit de hoofdstam (meestal wordt de hoofdstam zelf 90 graden gebogen waarna hij horizontaal verder groeit). Daarnaast is hij er ook als 'two way', met een tak naar links en een tak naar rechts.

Step over fruitboom aanplanten

De Step over fruitboom wordt aangeplant langs een (onverhard) pad of bijvoorbeeld aan de kopse kanten van bedden in de moestuin. Bij levering is de totale breedte van de step over fruitboom ongeveer 100 cm. De takken kunnen na aanplant over een bamboestok horizontaal verder groeien; de bomen hoeven elkaar na aanplant dus zeker niet te raken. Met bindbuis kunnen de horizontale takken aan de bamboestok geknoopt worden. Bindbuis is elastisch materiaal, waardoor het nagenoeg niet in de tak zal snijden, maar juist mee rekt als de tak in de loop van de tijd dikker wordt.

Step over fruitboom snoeien en verzorgen

Om ervoor te zorgen dat de step over fruitboom zijn unieke vorm behoudt, is het van belang dat hij jaarlijks in vorm gesnoeid wordt. Gebeurt dat niet, dan zal de fruitboom scheuten aanmaken die omhoog gaan groeien waardoor de horizontaal geleide vorm zal verdwijnen. Tijdig snoeien is dus erg belangrijk! Knip nieuwe scheuten terug tot op ongeveer 5 tot 10 cm vanaf de hoofdtak. De overgebleven stompjes zullen later de plek vormen waar de bloemen en vruchten aan de step over fruitboom komen. Probeer zoveel mogelijk van deze korte takjes te krijgen. 

Bij levering is de totale breedte van de step over fruitboom ongeveer 100 cm. De takken kunnen na aanplant over een bamboestok horizontaal verder groeien.

Step over fruitboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De step over fruitboom is lang niet altijd te koop. Hij kan maar in een beperkt deel van het seizoen door de kweker gevormd worden. En dan moet het ook nog lukken om ze tot mooie boompje uit te laten groeien. Zodra we ze kunnen leveren, zijn ze hier op voorraad. De step over fruitboom is tot nu toe altijd een appelboom 'Elstar'. Dit is een sterk en zelfbestuivend ras handappel. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.