U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Malus domestica 'Elstar' - Step-over two-way | Step-over fruitboom | Tuinplantenwinkel.nl

Malus domestica 'Elstar' - Step-over two-way

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Step-over fruitboom
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 25/30 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: September - Oktober
Geleverde stam hoogte: 25/30 cm
Afmetingen rek (b x h): 90-110cm breed
Beschrijving

Malus domestica 'Elstar' - Step-over Two way of Step-over appel - Informatie:

Hoe leuk is dit!? Deze bomen zijn zo laag dat u er overheen kunt stappen. De Engelse benaming Step-over wordt het meest gebruikt voor dit type fruitboom. Ze worden vooral gebruikt in moes- en groentetuinen maar kunnen ook in de border worden aangeplant. Meestal functioneren ze als een lage afscheiding tussen het gazon en de border of tussen groentebedden.

Deze Step over Two-way is geleid in twee richtingen en kan zij aan zij geplant worden. Ondanks de beperkte hoogte zijn het zeer productieve fruitbomen. De bomen kunnen eventueel nog verder worden geleid in de lengte en zijn met elkaar te koppelen. Met twee bomen kunt u dus ook een grotere lengte overbruggen.

Appelbomen zijn ideaal voor deze vorm van lei. Ze laten zich goed snoeien en vormen door hun flexibele twijgen. De Malus domestica 'Elstar' is zelfbestuivend en draagt dus makkelijk appels zonder dat er een soortgenoot of ander ras in de buurt aanwezig is. De Elstar appel is lekker knapperig en heeft een zoet-zure smaak.

 

Standplaats:

Step-over fruitbomen voelen zich het beste thuis op een beschutte plaats in de zon. Door de zon rijpt het fruit goed en snel. Fruitbomen zijn gevoelig voor nachtvorst in de lente.

 

Snoei en onderhoud:

Deze Step-over appel moet gesnoeid worden om haar vorm te behouden. De hoofdtak wordt niet gesnoeid. De zijscheuten kunt u het beste inkorten tot ongeveer 5 à 10 centimeter. Op deze scheuten vormt de boom bloesemknoppen en uiteindelijk vruchten.

Een appelboom houdt van een voedselrijke grond. Geef eventueel voeding in het voorjaar en de zomer zoals een organische meststof. In de winter kunt u wat kalk strooien rondom de voet van de appelboom.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Malus domestica 'Elstar' - Step-over two-way | Step-over fruitboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.