U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Pyrus communis 'Doyenne du Comice' - U-vorm | Handpeer | Tuinplantenwinkel.nl

Pyrus communis 'Doyenne du Comice' - U-vorm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 70/80 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Conference, Williams
Pluktijd: September - Oktober
Afmetingen rek (b x h): 40 x 70 cm
Beschrijving

Pyrus communis 'Doyenne du Comice' of Handpeer 'Doyenne du Comice'

Wanneer er geen ruimte is voor een gewone fruitboom, kan een U-vorm gekweekte fruitboom een goede oplossing zijn om toch te kunnen genieten van eigen gekweekt fruit! Pyrus communis 'Doyenne du Comice' U-vorm heeft maar weinig ruimte nodig. De Handpeer krijgt in april - mei witte bloemen, die later uitgroeien tot grote, zoete, geelbruine vruchten, die in november te oogsten zijn. De Handpeer verliest in de herfst zijn bladeren, maar is goed vorstbestendig.

Standplaats Pyrus communis 'Doyenne du Comice' 

Pyrus communis 'Doyenne du Comice' staat het beste op een zonnige plek tegen bijvoorbeeld een muur of een schutting. Hoe zonniger, hoe beter de vruchten rijpen. Zorg wel dat er geen harde lagen meer in de grond zitten voordat u gaat planten. 

 

Pyrus communis 'Doyenne du Comice' snoeien en onderhouden

Een U-vorm gekweekte fruitboom heeft twee verticaal geleide hoofdtakken. U kunt deze twee verticale hoofdtakken verlengen door de toppen door te laten groeien. Wanneer ze de hoogte hebben bereikt die u voor ogen heeft, knip de toppen dan op die hoogte af.

De U-vormige Handpeer 'Doyenne du Comice' is makkelijk te snoeien. Vanuit de verticale takken zullen elk jaar nieuwe takjes groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de verticale hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien kunt u door het jaar heen doen.Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Pyrus communis 'Doyenne du Comice' - U-vorm | Handpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.