Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over doyenne du comice boom

Net zoals de Conference is ook het ras 'Doyenne du Comice' veel geteeld in Nederland. Je zult hem zeker kennen van de supermarkt, waar hij regelmatig aangeboden wordt. De Doyenne du Comice boom krijgt grote dikke vruchten, die heerlijk sappig en zoet van smaak zijn. 

 

Is de Doyenne du Comice boom een zelfbestuivend ras?

Ook de Doyenne du Comice is zelfbestuivend. Er hoeft geen ander ras Perenboom in de buurt te staan om toch vruchten aan de boom te krijgen. Mocht er ruimte voor nog een perenboom zijn, zet er dan bij voorkeur de Conference bij. Deze zorgt voor een extra goede bestuiving van de Doyenne du Comice boom. De vruchten van de Doyenne du Comice kunnen zo gegeten worden, maar zijn eventueel ook geschikt om te stoven. Toch zijn er betere rassen als u peren wilt stoven. Deze rassen hebben we voor u bij elkaar gezet op onze pagina over stoofperenbomen

 

Wat is de beste standplaats voor de Doyenne du Comice boom?

De Doyenne du Comice boom staat bij voorkeur op een plek in de volle zon. Hoe meer zon, hoe sneller en beter de vruchten zullen rijpen. Een Leivorm van de Doyenne du Comice boom kan ook prima in een patiotuin tegen een van de muren gezet worden. Eventueel kan de boom langs de muur verder geleid worden als daar ruimte voor is. 

 

Hoe moet ik de Doyenne du Comice boom snoeien?

Het beste is om elk jaar de Doyenne du Comice boom een keer te snoeien. Belangrijk om te doen is de jaartwijgen weg te snoeien. Knip ze niet in hun geheel weg, maar laat telkens ongeveer 10 cm over. Deze overgebleven korte takjes worden elk jaar dikker. Na een aantal jaar zullen er bloemen aan deze takjes verschijnen waaraan dan weer de peren komen. Door zoveel mogelijk van deze korte takjes aan de boom te krijgen, komen er steeds meer bloemen en vruchten aan de Doyenne du Comice Perenboom. Eventueel kunnen dikkere elkaar kruisende takken verwijderd worden. Zorg verder dat de boom in de eerste jaren na aanplant een basis takkengestel vormt. Knip dan nog niet alle jaartwijgen weg. Misschien zitten er wel een aantal tussen die op een juiste plek voor het vormen van een basistak staan.

Doyenne du Comice boom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.