Informatie over mini perenboom

Wanneer je niet zoveel ruimte hebt voor een fruitboom, maar het wel leuk vindt om van eigen vruchten te kunnen genieten, dan zijn er de zogenaamde mini fruitbomen. Deze fruitbomen worden ook wel patio fruitbomen genoemd. De mini fruitboom heeft als eigenschap (de naam zegt het eigenlijk al) dat hij traag groeiend is. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om aan de planten in een pot en kunnen ze op een zonnig plekje op het terras of balkon een plek krijgen. Ook van de perenbomen hebben we een aantal mini soorten in het assortiment. De bekendste en meest aangeplante soort is de Mini peer 'Conference'. Voordeel van deze soort is, dat hij zelfbestuivend is. Er is dus geen andere perensoort nodig om vruchten aan de boom te krijgen. Daarnaast is het een lekkere handpeer. Mocht de voorkeur uitgaan naar een stoofpeer, dan is er de Mini peer 'Gieser Wildeman'. Ook deze soort is zelfbestuivend.

Mini perenboom snoeien en verzorgen

Omdat de Mini perenboom traag groeit, is snoei nagenoeg niet nodig. Eventueel kunnen wat langere scheutjes van afgelopen seizoen in de wintermaanden worden terug gesnoeid. De mini perenboom groeit uit tot een boompje met een echte kroon. Als de mini perenboom in een pot is aangeplant, dan is het belangrijk dat de plant tijdens warme en droge periodes voldoende extra water krijgt. Al het vocht voor het ontwikkelen van de vruchten moet namelijk uit de bloempot gehaald worden. Geef de Mini perenboom in pot elk voorjaar een keer extra voeding. Dit kan bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel zijn.

Mini perenboom aanplanten

Voor aanplant van de mini perenboom in een pot, kunt u het beste universele potgrond gebruiken. Zorg onderin de pot met een laagje hydrokorrels voor een goede doorlatendheid rondom de gaten in de bodem. Zo kan eventueel overtollig water makkelijk weglopen uit de pot. Wanneer de mini perenboom in de tuin wordt aangeplant, dan kan het beste aanplantgrond gebruikt worden. Meng de aanplantgrond met de aarde van uw tuin in het plantgat. Hierdoor ontstaat een groot volume aan kwalitatief goede grond. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.