Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over zuilpeer

Als er echt weinig ruimte is voor het plaatsen van een perenboom, dan kan de zuilpeer uitkomst bieden. De groeiwijze van de zuilpeer is (de naam zegt het al) nagenoeg recht omhoog. De zuilpeer krijgt bijna geen zijtakken, waardoor hij in elk (moes)tuin een plekje kan krijgen. Ook in een pot op het terras of balkon is kan de zuilpeer prima neergezet worden. Belangrijk bij het kiezen van de plek, is dat het een zonnige standplaats dient te zijn. De peren rijpen het beste als ze voldoende zonlicht kunnen opnemen. Daarnaast zijn de zuilperen traaggroeiend. De maximale hoogte die deze bomen kunnen bereiken, is 150 tot 200 cm. Mocht er in de tuin ruimte zijn voor een kleine fruitboom mét kroon, dan kan er ook gekozen worden voor een mini perenboom. Ook deze variant blijft laag, maar vormt in tegenstelling tot de zuilpeer wel een kroon met zijtakken.

Zuilpeer snoeien en verzorgen

Zuilperen hebben geen tot weinig snoei nodig. De groeiwijze, zowel in hoogte als breedte, is zo beperkt dat ze niet gesnoeid hoeven te worden. Wanneer de zuilpeer in een pot is aangeplant, dan is het wel belangrijk om tijdens warme en droge periodes voldoende extra water te geven. Zeker tijdens de vruchtontwikkeling heeft de zuilpeer veel vocht nodig. Vruchten bestaan namelijk voor het overgrote deel uit vocht. In het voorjaar kan een keer organische voeding gegeven worden. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld koemestkorrels of Culterra. Deze bomen in pot mag u wat vaker voorzien van voeding. Dit kan het beste tijdens de groeimaanden tussen april en september.

Zuilpeer aanplanten

Zorg bij aanplant van de zuilpeer in een pot voor een voldoende grote pot, zodat er voldoende ruimte is voor wortelontwikkeling en waterbuffer. Er is 5 tot 10 cm ruimte nodig tussen de rand van de pot en de kluit van de zuilpeer. Gebruik universele potgrond. Bij aanplant in de volle grond kan het beste aanplantgrond aan het plantgat worden toegevoegd. Dit geeft de wortels een goede start. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.