Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over conference perenboom

De Conference Perenboom is het meest voorkomende ras in Nederland. Het is populair bij de fruittelers omdat de boom makkelijk vruchten draagt, de vruchten goed van smaak zijn en ook nog eens lang houdbaar. 

 

Is de Conference perenboom zelfbestuivend?

De Conference is een ras dat goed zelfbestuivend is. Hierdoor is het een van de betere keuzes voor aanplant in de particuliere tuin. Er hoeft geen andere perenboom in de buurt van de Conference perenboom te staan om vruchten te krijgen. De vruchten rijpen doorgaans ook goed af. Doordat de Conference zelfbestuivend is en goede vruchten geeft, zijn er van deze soort perenboom de meeste varianten te vinden. Hieronder worden een aantal varianten in het kort toegelicht. 

 

De Conference perenboom als leivorm

Omdat leibomen vaak als solitair worden geplaatst, is het belangrijk om voor een zelfbestuivend ras te kiezen. Vandaar dat de lei-perenboom er altijd als 'Conference' is. De Conference perenboom laat zich goed snoeien. Hierdoor is de Lei-Conference perfect in model te houden.

 

De Conference perenboom als oude fruitboom

Ook oude fruitbomen worden doorgaans als enkele boom aangeplant. Meestal dient hij als blikvanger in de tuin. De stam van de oude Conference perenboom, krijgt naarmate hij ouder wordt steeds meer een karakteristieke uitstraling. Samen met de manier van vertakken, geeft dit hem een robuuste uitstraling. Vandaar dat de Conference perenboom regelmatig als oude fruitboom aangeplant wordt. Hij wordt steeds vaker verkozen in plaats van een olijfboom, waarbij de strenge vorst elk jaar opnieuw nerveuze momenten oplevert. Oude fruitbomen worden niet online verkocht. Hiervoor kunt u een bezoek brengen aan ons Planten- en bomencentrum in Knegsel. Vraag voordat u komt, even bij ons na of uw gewenste boom ook echt op voorraad is.

 

De Conference perenboom als biologisch geteelde boom

Op Tuinplantenwinkel.nl wordt ook een Biologische lijn fruitbomen aangeboden. Ook van de Conference perenboom bieden we een biologische variant aan. Deze boom is 100% vrij van chemicaliën, kunstmest en bestrijdingsmiddelen opgekweekt. Een mooi alternatief.

Conference perenboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.