Informatie over hoogstam perenboom

De hoogstam fruitboom is de klassieke vorm die in boomgaarden toegepast werd. In de afgelopen jaren is deze vorm van boomgaarden nagenoeg verdwenen, maar toch blijft er altijd vraag naar hoogstam fruitbomen. Ook van de perenbomen hebben we een aantal rassen als hoogstam in het assortiment. De stamhoogte van deze hoogstam perenbomen is ongeveer 180 cm. Daarboven begint de kroon. De vruchten van deze hoogstam perenbomen zullen altijd met een trap of ladder geplukt dienen te worden. Houdt hier rekening mee met het maken van uw keuze. Als u de vruchten vanaf de grond wilt kunnen plukken, dan is een laagstam perenboom of halfstam perenboom misschien een betere keuze. Ook de kronen van deze varianten kunnen uitgroeien tot een flink formaat. 

Hoogstam perenboom aanplanten

Een hoogstam fruitboom wordt bijna altijd aangeplant in een weide of gazon. De grond van weides en gazons zijn vaak vrij hard; men mag er niet in wegzakken en ook de grasmaaier moet er overheen kunnen rijden zonder sporen achter te laten. Hierdoor is het van belang dat er een plantgat gegraven wordt dat flink groter is dan de kluit / pot van de hoogstam perenboom. Zorg er ook voor dat de grond onderin het plantgat goed losgemaakt is. Op deze manier kan tijdens natte periodes het water goed de grond in lopen en kunnen wortels zich makkelijk ontwikkelen. Gebruik ook eventueel aanplantgrond om de grond nog losser en beter van kwaliteit te krijgen. Meng de aanplantgrond door de aarde in het plantgat. Geef de hoogstam perenboom stevigheid bij harde wind door er een boompaal (200 cm lengte) langs te zetten. Zet de boompaal aan de westkant van de stam (daar waar de zon onder gaat). Harde wind komt doorgaans uit het (zuid)westen. 

Hoogstam perenboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wanneer u uw keuze heeft gemaakt, wordt de hoogstam perenboom door een van onze medewerkers uit het vak gehaald en klaargemaakt voor het transport. Alle bomen worden netjes ingepakt en met zorg in onze eigen bussen geladen. Onze chauffeurs verzorgen het transport naar uw adres, halen de boom uit de bus en leggen hem op de aangegeven plek neer. Door onze vakbekwame medewerkers en zorgvuldige manier van werken, is schade door transport onmogelijk. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.