Pyrus communis 'Doyenne du Comice' - oude laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: 64 cm
Door ons geleverde hoogte: 200/225 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Conference, Williams
Pluktijd: September - Oktober
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Beschrijving

Pyrus communis 'Doyenne du Comice' of Handpeer - Informatie:

 

Deze Pyrus is alleen verkrijgbaar op ons Planten- en bomencentrum indien voorradig. U kunt zich vooraf informeren over de beschikbaarheid/voorraad. Zie  hieronder voor meer informatie.


De Pyrus communis 'Doyenne du Comice' - oude laagstam is een karakteristieke perenboom. Oude laagstammen hebben eerst dienst gedaan in boomgaarden bij fruittelers. Die hielden met opzet de stam laag, om het plukken van de peren makkelijker te maken. Deze oude laagstam 'Handpeer' heeft een heel stevige stam. In het voorjaar krijgt de tuinplant witte bloesem. De bloemen leveren in het najaar over heerlijke grote peren. Geef de Pyrus communis 'Doyenne du Comice' een zo zonnig mogelijke standplaats, dat komt de oogst ten goede. De frisgroene bladeren verkleuren in de herfst oranje-rood. 

 

Standplaats:

Geef de Pyrus communis 'Doyenne du Comice' een zo zonnig mogelijke standplaats, dat komt de oogst ten goede. Plant hem solitair; dan staat er een sieraad in de tuin.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei deze fruitboom in de winter als de boom in rust is. Door te snoeien verjongt de Handpeer. Zorg voor een open boom met een aantal hoofdtakken, vanwaaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de winter de lange dunne scheuten weg tot op 10 cm vanaf een dikkere houtige tak. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Pyrus communis 'Doyenne du Comice' - oude laagstam | Handpeer koopt u betrouwbaar bij ons tuinplantencentrum.

 

 

 

Alleen in de winkel verkrijgbaar, wat betekent dit?

 

Deze plant is alleen op ons Planten en bomencentrum verkrijgbaar indien voorradig. Dit wil zeggen dat het product niet online te bestellen is. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

 

Meestal komt het omdat het product te kwetsbaar is voor transport. Dit geldt bijvoorbeeld voor eenjarige voorjaars- en  zomerbloeiers. Afhankelijk van het seizoen hebben wij diverse voorjaars- en zomerbloeiers in ons assortiment.

 

De bij het product gemelde periode waarbinnen de planten verkrijgbaar zijn kan afwijken. Getoonde planten en kleuren kunnen afwijken van ons actuele aanbod in de winkel.

 

Een product kan ook zo uniek zijn dat we u liever zelf uitnodigen om een exemplaar uit te kiezen; bijvoorbeeld een oude fruitboom.

 

Om teleurstelling te voorkomen kunt u ons altijd vooraf een e-mail sturen om te informeren naar de beschikbaarheid en voorraad. U kunt natuurlijk ook geheel vrijblijvend een bezoek brengen aan ons Planten- en bomencentrum. Ons bezoekadres:

 

Neutkens Planten- en bomencentrum
Eerselseweg 35
5511 KL Knegsel (NL)

Google Maps

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.