U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Pyrus communis 'Doyenne du Comice' - lei-vorm | Handpeer | Tuinplantenwinkel.nl

Pyrus communis 'Doyenne du Comice' - lei-vorm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handpeer
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Conference, Gieser Wildeman
Pluktijd: September - Oktober
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Pyrus communis 'Doyenne du Comice' of Handpeer 'Doyenne du Comice' - Informatie:
Wanneer er geen ruimte is voor een gewone fruitboom, kan een leifruitboom een goede oplossing zijn om toch te kunnen genieten van eigen gekweekt fruit! Een lei-fruitboom heeft maar weinig ruimte nodig. We bieden de leifruitbomen aan in diverse stamhoogtes zoals  laagstam leifruit en halfstam leifruit. De stamhoogte wisselt, kijk daarom bij de productspecificaties voor de geleverde stamhoogte. Laagstam zit meestal rond de 50 cm stamhoogte, halfstam zit meestal rond de 120 cm. 

Standplaats:

Een lekkere peer rijpt het beste in de zon. Dat is dan ook waar de Lei-peer naar verlangt: een plek onder de zon; het liefst zo veel mogelijk. De peren zijn plukrijp in september of oktober. Doyenne de Comice is een perenras met vrij grote, sappige peren en hebben een zoete smaak. Het ras is zelfbestuivend maar draagt nog beter met een 'Conference' peer in de nabijheid.

 

Snoei en onderhoud:

Een Lei-fruitboom heeft geleide takken op een lei-rekje. U kunt de boom helpen door nieuwe takjes aan het lei-rekje bij te binden. Doe dit bij voorkeur met bindbuis. Dit is elastisch touw wat niet in het takje snijdt wanneer deze dikker wordt. 

Een Lei-Peer is makkelijk te snoeien. Vanuit de geleide takken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de geleide tak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien kunt u door het jaar heen doen.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Pyrus communis 'Doyenne du Comice' - lei-vorm | Handpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.