» Pyrus 'Williams' - U-vorm

Pyrus 'Williams' - U-vorm

Product informatie

Nederlandse naam: Handpeer
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 70/80 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Beurré Hardy, Bonne louise d'Avranches, Clapp's Favourite, Conference, Doyenne de Comice
Pluktijd: Augustus
Afmetingen rek (b x h): 40 x 70 cm

Pyrus 'Williams' of Handpeer - Informatie:

De Williams peer is een van de meest geteelde perensoorten ter wereld. Toch is hij zelden meer te vinden in de supermarkt en dat is zonde want de smaak is heerlijk. De peer is ook bekend als de Williams Bon Chrétien of Bartlett peer. De peer is zelfbestuivend maar draagt nog beter met een andere variëteit in de nabijheid (zie kopje bestuivers bij specificaties).

 

Wanneer er geen ruimte is voor een gewone fruitboom, kan een U-vorm gekweekte leifruitboom een goede oplossing zijn om toch te kunnen genieten van eigen gekweekt fruit! Een U-vorm heeft maar weinig ruimte nodig. Deze Handpeer bloeit van april t/m mei met witte bloemen en daaruit vormen zich zoete peren. Pyrus 'Williams' is een bladverliezende tuinplant. 

 

Standplaats:

Pyrus 'Williams' staat het beste op een zonnige plek tegen bijvoorbeeld een muur of een schutting. Hoe zonniger, hoe beter de vruchten rijpen. 

 

Snoei en onderhoud:
Een U-vorm gekweekte fruitboom heeft twee verticaal geleide hoofdtakken. U kunt deze twee verticale hoofdtakken verlengen door de toppen door te laten groeien. Wanneer ze de hoogte hebben bereikt die u voor ogen heeft, knip de toppen dan op die hoogte af.

Een U-vormige perenboom is makkelijk te snoeien. Vanuit de verticale takken zullen elk jaar nieuwe takjes groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de verticale hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien kunt u door het jaar heen doen.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Pyrus 'Williams' - U-vorm | Handpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.