Menu
Geen producten gevonden

»

Prunus domestica 'Hauszwetsche' - U-vorm

Product informatie

Nederlandse naam: Pruim
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 85cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Czar, Mirabelle de Nancy, Reine Claude Verte
Pluktijd: September
Afmetingen rek (b x h): 40 x 140 cm

Prunus domestica 'Hauszwetsche' of Pruim 'Hauszwetsche' - Informatie:
Wanneer er geen ruimte is voor een gewone fruitboom, kan een U-vorm gekweekte leifruitboom een goede oplossing zijn om toch te kunnen genieten van eigen gekweekt fruit! Een U-vorm heeft maar weinig ruimte nodig. Prunus domestica ´Hauszwetsche´ staat het beste op een zonnige plek tegen bijvoorbeeld een muur of een schutting. Hoe zonniger, hoe beter de vruchten van de tuinplant rijpen. 

Een U-vorm gekweekte fruitboom heeft twee verticaal geleide hoofdtakken. U kunt deze twee verticale hoofdtakken verlengen door de toppen door te laten groeien. Wanneer ze de hoogte hebben bereikt die u voor ogen heeft, knip de toppen dan op die hoogte af.

De U-vormige Pruimenboom ´Hauszwetsche´ is makkelijk te snoeien. Vanuit de verticale takken van de tuinplant zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de horizontale hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien van een pruimenboom dient in de zomermaanden te gebeuren!

Prunus domestica 'Hauszwetsche' is een bladverliezende tuinplant. Deze Pruim 'Hauszwetsche' bloeit in april met witte bloemen en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw. De leveringshoogte bedraagt 140 cm.


Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Voor meer informatie over de fruitbomen klik hier! De Prunus domestica 'Hauszwetsche' - U-vorm | Pruim koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.