Informatie over lei pruimenboom

Een Lei pruimenboom komt in beeld als er niet genoeg ruimte is voor een pruimenboom met kroon en takken in elke richting. Voor elke plek is er wel een geschikte leivorm beschikbaar. Er zijn veel verschillende maatvoeringen en lei-vormen beschikbaar. De lei pruimenbomen geven ook sierwaarde door de bloemen die al vroeg in het voorjaar verschijnen. En dan zijn er natuurlijk de vruchten nog die in de zomer geplukt kunnen worden. Voor het goed rijp worden van de vruchten is het van belang dat de bomen op een zonnige plek komen te staan. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld de Dubbele u-vorm pruimenbomen die perfect tegen een (zonnige) muur van het huis geplant kunnen worden. 

Lei pruimenboom snoeien en verzorgen

De takken van een lei pruimenboom worden gedwongen om in een bepaalde richting te groeien. Om deze groeiwijze in tact te houden is een jaarlijkse snoeibeurt belangrijk. Hierbij is het goed om te weten dat een pruimenboom niét in de wintermaanden gesnoeid moet worden. Door de snoeiwonden kunnen ziektes makkelijk de lei pruimenboom binnendringen. Beter is het om dit in de zomermaanden te doen. Dit kan meestal na het plukken van de vruchten, zodat er geen oogst verdwijnt met het snoeien. Knip nieuwe scheuten zoveel mogelijk weg, zodat de originele vorm van de lei pruimenboom zoveel mogelijk behouden blijft. Bij het snoeien mogen de scheuten op ongeveer 10 a 15 cm vanaf de hoofdtak worden gesnoeid. Aan de overgebleven korte takjes komen in de loop van de jaren de vruchten te zitten. Het is doel is dus om zoveel mogelijk van deze takjes van 10 tot 15 cm aan de hoofdtakken van de lei pruimenboom te krijgen. 

Lei pruimenboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende soorten leivormen aangeboden. Een mooie leivorm is de Lei-Pruim 'Victoria' - Scherm die met zijn scherm van 180 x 120 een kale muur in één keer kan bedekken. Daarnaast zijn er ook de DUO-pruimen met twee soorten pruimen aan 1 boom. Zoals al eerder gezegd is er voor elke plek wel een geschikte leivorm te vinden!

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.