Informatie over reine claude boom

Wat is een Reine Claude boom

Een Reine Claude boom wordt ook wel Prunus Reine Claude genoemd en bestaat al sinds de 16de eeuw. De naam dateert ook uit die tijd en verwijst terug naar koningin Claude die de echtgenote was van koning Frans de eerste van Frankrijk. De Reine Claude pruimen zijn zoet en worden daarom ook vaak gebruikt als basis voor limonadesiroop. Een Reine Claude boom is er in verschillende varianten en deze rassen hebben allemaal verschillende eigenschappen en de kleur is ook anders.

Reine Claude D’Oullins

De Prunus domestica 'Reine Claude D'Oullins' heeft kleine groengele tot goudgele vruchten die heerlijk sappig zijn. Deze pruimensoort is half augustus rijp en deze Reine Claude soort is geschikt om zo te eten én om te verwerken in een gerecht. De vruchten vallen niet makkelijk van de steel en zullen dus geplukt moeten worden.

Reine Claude d’Althan

Een Reine Claude d’Althan boom draagt middelgrote en roodpaarse vruchten die heerlijk zoet en sappig zijn. Daarom worden ze veel toegepast in desserts. Deze Reine Claudes zijn rijp eind augustus / begin september.

Reine Claude Verte

De naam van de Reinde Claude Verte geeft de kleur van de vruchten van deze pruimenboom al prijs. Deze is namelijk groen met een lichte gele gloed. Door de zon ontstaan er soms met paarse vlekjes op de schil.

Reine Claude boom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Als u op zoek bent naar een Reine Claude boom is de keuze dus groot. U kunt misschien al een voorkeur hebben voor een bepaalde kleur pruim. Maar wij raden ook aan om te kijken of de Reine Claude zelfbestuivend is of niet. Dit bepaald namelijk of u nog een andere Reine Claude boom in de buurt moet plaatsen om pruimen aan de boom te krijgen.

 

Een Reine Claude boom aanplanten in de tuin

Wat voor alle Reine Claude bomen geldt, is dat ze een plek in de zon of halfschaduw nodig hebben om rijpe pruimen te vormen. Zorg bij het aanplanten van een Reine Claude voor een voldoende groot plantgat met losse grond. Eventueel kunt u aanplantgrond vermengen met de aarde in het plantgat. Dit geeft de wortels van de pruimenboom een goed start. Geef in het eerste jaar na aanplant voldoende water. Op Tuinplantenwinkel.nl kiest u uit verschillende hoogtes een geschikte Reine Claude boom voor in uw tuin. Zeker bij de hoogstamboom is het aan te raden om een boompaal met band langs de boom te plaatsen. Dit geeft de boom houvast bij harde wind. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.