U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Prunus Victoria | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over prunus victoria

Of de aanplant van deze pruimenboom als een victorie zal aanvoelen, daar zijn we niet zeker van, maar dat de Prunus 'Victoria' een aanwinst in uw tuin zal zijn, dat staat vast! De naam komt van Koningin 'Victoria' die koningin van Engeland was in de periode dat dit ras is ontstaan (rond 1840). 

 

Is de Prunus Victoria een goede pruimenboom?

Er is altijd veel vraag naar dit pruimenras. Dat betekent dat het een populair ras is en dat veel mensen hem kennen. De boom is zelfbestuivend, wat inhoudt dat er geen ander ras pruimenboom in de buurt van deze Prunus Victoria hoeft te staan om vruchten aan de boom te krijgen. De vruchten hebben een roze/rode kleur, het vruchtvlees is geel en heel sappig. 

 

De Prunus Victoria is zeer goed dragend. Meestal is dit perfect, maar bij dit ras kan het voorkomen dat er teveel vruchten aan de boom komen te hangen. Doordat de beschikbare energie, voeding en vocht verdeelt moet worden over teveel vruchten, ontwikkelen ze minder goed en rijpen ze minder smakelijk af. Zorg er in dat geval voor dat nog kleine vruchtjes gedund worden. Pluk bijvoorbeeld de helft van alle vruchten weg. Dit voorkomt ook dat de takken van de Prunus Victoria kunnen bezwijken onder het gewicht van de vele vruchten. 

 

Verschillende varianten van de Prunus Victoria bij Tuinplantenwinkel.nl

Omdat de Prunus Victoria zo'n populair ras is, bieden we diverse varianten aan op Tuinplantenwinkel.nl Naast de standaard mini-, laag-, half, en hoogstam bomen is er bijvoorbeeld ook een leivorm of Dubbele U-vorm

 

Prunus Victoria samen met Prunus Opal aanplanten

De Prunus Opal is het bekendste en meest aangeplante pruimenras. Als er ruimte is om de Prunus Victoria samen met de Opal aan te planten, dan heeft u twee zeer goede rassen in uw tuin staan. De Prunus Opal is, net als de Victoria, zelfbestuivend maar deze twee rassen bestuiven elkaar ook nog eens. Op die manier zal er een zeer goede bestuiving van beide bomen plaatsvinden!

 

Prunus victoria geeft kleurrijke vruchten in de zomer met een rode of paarse blos op de zonzijde

 

Inspiratie Vaste Planten:

In het voorjaar bloeit de Prunus Victoria met prachtige witte bloesem

 

De Prunus Victoria is een van de meest populaire pruimenrassen. Naast de heerlijke vruchten is ook de witte bloesem in het voorjaar de moeite waard.

 

De vruchten van Prunus Victoria zijn te herkennen aan hun eironde vorm

 

De vruchten van Prunus Victoria hebben een eironde vorm en zijn vaak tweekleurig. De schaduwzijde van de vrucht is geel of bleekgroen terwijl de zonzijde oranje, rood of paars gekleurd is.

 

Prunus victoria is het beste te snoeien direct na de pluk van de vruchten in juli of augustus

 

De vruchten van Prunus Victoria zijn vaak plukrijp in juli of augustus. De bomen kunnen het beste gesnoeid worden direct na de pluk of aan het einde van de zomer. Snoei een pruimenboom nooit in de winter.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.