Informatie over prunus victoria

Of de aanplant van deze pruimenboom als een victorie zal aanvoelen, daar zijn we niet zeker van, maar dat de Prunus 'Reine Victoria' (zoals hij voluit heet) een aanwinst in uw tuin zal zijn, dat staat vast! De naam komt van Koningin 'Victoria' die koningin van Engeland was in de periode dat dit ras is ontstaan (rond 1840). 

 

Er is altijd veel vraag naar dit pruimen ras dat in april bloeit en bestoven moet worden. Dat betekent dat het een populair ras is en dat veel mensen hem kennen. De boom is zelfbestuivend en de vrucht heeft een goede smaak , wat inhoudt dat er geen ander ras pruimenboom in de buurt van de Victoria hoeft te staan om vruchten aan de boom te krijgen. De vruchten hebben een roze/rode kleur, het vruchtvlees is geel en heel sappig en geschikt voor directe consumptie. Hij bloeit in april met mooie witte bloemen die goed combineren met andere tuinplanten en heesters.

 

 De pruimenboom Victoria geeft een goede oogst. Meestal is dit perfect, maar bij dit ras kan het voorkomen dat er teveel vruchten aan de boom komen te hangen. Doordat de beschikbare energie, voeding en vocht verdeelt moet worden over teveel pruimen, ontwikkelen ze minder goed en rijpen ze minder smakelijk af. Zorg er in dat geval voor dat nog kleine vruchtjes gedund worden. Pluk bijvoorbeeld de helft van alle vruchten weg. Dit voorkomt ook dat de takken van de Pruimenboom Reine Victoria kunnen bezwijken onder het gewicht van de vele vruchten. 

 

Verschillende varianten van de Prunus Victoria bij Tuinplantenwinkel.nl

Omdat de Prunus domestica Victoria zo'n populair ras is, bieden we diverse varianten aan op Tuinplantenwinkel.nl tegen aantrekkelijke prijzen . Naast de standaard mini-, laag-, half, en hoogstam boom is er bijvoorbeeld ook een leivorm of Dubbele U-vorm zodat u zowel voor een grote als kleine tuin voldoende keuze heeft. Ook andere pruimensoorten vindt u op onze website zoals b.v. de Reine Claude Verte, Reine Claude d'Althan, Mirabelle de Nancy en de Hauszwetsche. Bij tuinplantenwinkel.nl bieden we ook nog vele andere producten aan die bij uw fruitbomen passen of in uw moes of fruit tuin.

 

De fruitbomen worden aangeboden in pot dat geeft ze een goede start zorg dat de bodem goed los gemaakt is voor u aan gaat planten en voeg wat aanplantgrond toe in het plant gat.

 

Prunus Victoria hoogstam boom snoeien

Snoeien van de pruimenboom moet in de zomer gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een aantal hoofdtakken, van waaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de zomer de lange, dunne scheuten van pruimenboom domestica 'Victoria' weg tot op 10 cm vanaf een dikkere, houtige tak. Zo wordt voorkomen dat de fruitboom een te dichte kroon krijgt.

 

Prunus Victoria aanplanten

Als u bij Tuinplantenwinkel.nl deze pruimenboom koopt, dan wordt deze altijd in pot geleverd. Dit betekent dat de boom het hele jaar door (behalve bij vorst) geplant kan worden; dus ook in de zomermaanden. Let er dan wel op dat de boom bij warme en droge periodes voldoende extra water krijgt. De kluit van de boom is dan nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende water uit de grond te zuigen. Wanneer deze fruitboom  in het najaar of winter wordt aangeplant, heeft u naar het water geven geen omkijken. Doorgaans is de grond in die periode vochtig genoeg. Daarnaast is de boom dan ook in rust, waardoor hij weinig tot geen vocht en energie nodig heeft.

 

De Prunus Opal is het bekendste en meest aangeplante pruimenras. Als er ruimte is om de pruim Victoria samen met de Opal aan te planten, dan heeft u twee zeer goede rassen in uw tuin staan. De Prunus Opal is, net als de Reine Victoria, zelfbestuivend maar deze twee rassen bestuiven elkaar ook nog eens. Op die manier zal er een zeer goede bestuiving van beide bomen plaatsvinden!

 

Veelgestelde vragen over Prunus domestica Victoria

Hoe lang duurt het voordat een pruimenboom pruimen geeft?

Antwoord: Geënte bomen kunnen al na 2 - 3 jaar vrucht geven, bij een pruimenboom die opgekweekt is uit een pit kan dat wel 5 jaar of langer duren.

 

Is Pruim Prunus domestica Victoria zelfbestuivend?

Antwoord: De boom is zelfbestuivend, wat inhoudt dat er geen ander ras pruimenboom in de buurt van deze Prunus Victoria hoeft te staan om vruchten aan de boom te krijgen. Als u echter ruimte heeft voor een extra boom, zet er dan b.v. een Prunus dom. Opal in de buurt. Deze fruitbomen bestuiven elkaar waardoor u nog meer pruimen krijgt.

 

Waarom bloeit mijn Prunus domestica Victoria niet?

Antwoord: Als er te weinig zonlicht in/op de kroon valt, geeft een fruitboom geen of minder vruchten. Zet deze fruitboom daarom liefst op een plekje in de zon. Ook kunnen de witte bloemen van de bloesem geleden hebben van nachtvorst. Omdat een pruim als één van de eerste fruitbomen bloeit, is de kans op nachtvorst zeker aanwezig.

 

Welke grond is het best voor een pruimenboom?

Antwoord: De Prunus Reine Victoria gedijt op de meeste grondsoorten maar staat liefst in de volle grond op goed doorlatende maar kalkrijke kleigrond in de zon. Zo ontwikkelt de boom een goed wortelgestel en krijgt u een goede oogst.

 

Hoe groot wordt een Prunus domestica?

Antwoord: Dat is afhankelijk van de gekozen (lei)vorm en stamhoogte; deze kan variëren van 2 tot 5 meter

 

Welke pruimen zijn zelfbestuivend?

Antwoord: Bijvoorbeeld de Reine victoria en de Opal zijn zelfbestuivend en hebben geen andere fruitboom in de buurt nodig om vrucht te dragen.

 

Prunus Victoria online kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle fruitbomen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de bomen is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw pruimenboom komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Prunus Victoria afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw pruimenboom bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw nieuwe boom klaarstaat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

Prunus victoria geeft kleurrijke vruchten in de zomer met een rode of paarse blos op de zonzijde

 

Inspiratie Prunus Victoria:

In het voorjaar bloeit de Prunus Victoria met prachtige witte bloesem

 

De Prunus Victoria is een van de meest populaire pruimenrassen. Naast de heerlijke vruchten is ook de witte bloesem in het voorjaar de moeite waard.

 

De vruchten van Prunus Victoria zijn te herkennen aan hun eironde vorm

 

De vruchten van Prunus Victoria hebben een eironde vorm en zijn vaak tweekleurig. De schaduwzijde van de vrucht is geel of bleekgroen terwijl de zonzijde oranje, rood of paars gekleurd is.

 

Prunus victoria is het beste te snoeien direct na de pluk van de vruchten in juli of augustus

 

De vruchten van Prunus Victoria zijn vaak plukrijp in juli of augustus. De bomen kunnen het beste gesnoeid worden direct na de pluk of aan het einde van de zomer. Snoei een pruimenboom nooit in de winter.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.