Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over pruimenboom opal

De Pruimenboom Opal is pOPALair

Wanneer u wel eens een opaal gezien heeft, wordt meteen duidelijk waar de naam van de Opal pruimenboom vandaan komt. De prachtige kleuren, schitteringen en vorm van de Opaal edelsteen hebben grote gelijkenissen met de glanzende Opal pruim. De pruimenboom Opal is gekweekt in Zweden door de kweker met de prachtige naam Statens Trädgardsförksökinstitutet. Deze pruim is een kruising van Early Favourite met Reine Claude d`Oullins en is verkrijgbaar sinds 1946.

Kunt u geen keuze maken uit alle pruimenrassen tussen onze Fruitbomen? Dan raden wij de Opal pruimenboom aan. Dit is het meest bekende pruimenras en rijpe Opal pruimen zijn sappig en zeer zoet van smaak. Ze zijn eind juli / begin augustus plukrijp en in een rijpe pruim zit de pit los in het vruchtvlees.

Een Opal pruimenboom in verschillende hoogtes

Een pruimenboom Opal halfstam, een pruimenboom Opal hoogstam of een Opal pruimenboom laagstam. Dit zijn de drie meest gekozen vormen van de Opal pruimenboom en de grootte van uw tuin bepaald welke hoogte het beste tot zijn recht komt. Een laagstam variant zal uiteindelijk ook uitgroeien tot een grotere Opal pruimenboom wanneer u deze niet snoeit. Alleen krijgt hij dan meer de vorm van een struik. Het voordeel van een halfstam en een hoogstam is dat u onder deze Opal pruimenboom Siergrassen of andere Vaste planten kunt zetten en er zo een niveauverschil in de beplanting ontstaat.

Hoe moet je een Opal pruimenboom snoeien?

Een Opal pruimenboom snoeien hoeft gelukkig niet meer met een hoge ladder doordat deze fruitboom geënt is op een andere stam. Het is belangrijk dat er niet teveel vertakkingen ontstaan en dat de kruin open blijft. Door de lange uitschietende takken na de oogst tot 10 cm van de hoofdtak af te knippen, steekt de Opal pruimenboom zijn energie in het vormen van pruimen in plaats van het groeien van de takken. De bloesem groeit op oud hout en wanneer u dit afzaagt of knipt, komen er minder Opal pruimen aan de boom. Soms kan dit wel nodig zijn om de boom in model te houden. Een Prunus domestica Opal in Leivorm of in U-vorm snoeit u door de vorm van de boom in stand te houden en takken die buiten de vorm uitkomen, knipt u dus af.

Een passende pruimenboom Opal kopen

Omdat de pruimenboom Opal zo populair is, komt u er ook een groot aantal formaten en vormen van tegen op Tuinplantenwinkel.nl. Een hele bijzondere Opal pruimenboom is de Prunus domestica DUO die een Victoria en een Opal pruim combineert in 1 boom. De uitgebreide omschrijvingen en duidelijke foto’s maken het eenvoudig om de beste Opal pruimenboom voor uw tuin uit te kiezen in onze webwinkel. Kijk altijd goed naar de standplaats, bloeitijd en pluktijd voordat u een keuze maakt.

U kunt uw bestelling zelf op komen halen op ons planten- en bomencentrum, maar wij brengen de Opal pruimenboom van ook graag zelf bij u thuis. Wij raden aan om aanplantgrond en een boompaal met boomband aan uw bestelling toe te voegen. Zo hoeft u zelf niet met deze materialen te sjouwen en heeft u gelijk alle benodigdheden bij de hand om de boom op de juiste wijze aan te planten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.