Informatie over pruimenboom opal

De Pruimenboom Opal is pOPALair

Wanneer u wel eens een opaal gezien heeft, wordt meteen duidelijk waar de naam van de Opal pruimenboom vandaan komt. De prachtige kleuren, schitteringen en vorm van de Opaal edelsteen hebben grote gelijkenissen met de glanzende Opal pruim. De pruimenboom Opal is gekweekt in Zweden door de kweker met de prachtige naam Statens Trädgardsförksökinstitutet. Deze pruim is een kruising van Early Favourite met Reine Claude d`Oullins en is verkrijgbaar sinds 1946.

 

Kunt u geen keuze maken uit alle pruimenrassen tussen onze Fruitbomen? Dan raden wij de Opal pruimenboom aan. Dit is het meest bekende pruimenras en rijpe Opal pruimen zijn sappig en zeer zoet van smaak. Ze zijn eind juli / begin augustus plukrijp en in een rijpe eetbare vrucht zit de pit los in het vruchtvlees.

 

Een Opal pruimenboom in verschillende hoogtes

Een pruimenboom Opal halfstam, een pruimenboom Opal hoogstam of een Opal pruimenboom laagstam. Dit zijn de drie meest gekozen vormen van de pruimenboom Opal en de grootte van uw tuin bepaald welke hoogte het beste tot zijn recht komt. Een laagstam fruitboom zal uiteindelijk ook uitgroeien tot een grotere pruimenboom Opal wanneer u deze niet snoeit. Alleen krijgt hij dan meer de vorm van een struik. Het voordeel van een halfstam en een hoogstam boom is dat u onder deze Opal pruimenboom Siergrassen of andere Vaste planten kunt zetten en er zo een niveauverschil in de beplanting ontstaat.

 

Hoe moet je een Opal pruimenboom snoeien?

Een pruimenboom Opal snoeien hoeft gelukkig niet meer met een hoge ladder doordat deze pruimenboom Opal geënt is op een andere stam. Het is belangrijk dat er niet teveel vertakkingen ontstaan en dat de kruin open blijft. Dit geldt eigenlijk voor elke laagstam fruitboom. Door de lange uitschietende takken na de oogst tot 10 cm van de hoofdtak af te knippen, steekt de pruimenboom Opal zijn energie in het vormen van pruimen in plaats van het groeien van de takken. De bloesem groeit op oud hout en wanneer u dit afzaagt of knipt, komen er minder Opal pruimen aan de boom. Soms kan dit wel nodig zijn om de boom in model te houden. Een Prunus domestica Opal in Leivorm of in U-vorm snoeit u door de vorm van de boom in stand te houden en takken die buiten de vorm uitkomen, knipt u dus af.

 

De Prunus domestica Opal bloeit in April

Afhankelijk van het weer is April vaak het moment dat de Prunus domestica haar schoonheid aan de wereld toont. Onder de vele variëteiten van de pruimenboom bloeit Prunus domestica Opal bijzonder uitbundig. Met zijn witte bloesems trekt deze pruimenboom de aandacht. Wat deze variant extra speciaal maakt, is dat het een zelfbestuivend ras is. Dit betekent dat de boom geen andere pruimenbomen nodig heeft om vruchten te kunnen dragen. Dit voordeel zorgt ervoor dat zelfs een eenzame prunus domestica Opal in de tuin in staat is een rijke oogst te bieden. Terwijl de lente langzaam plaatsmaakt voor de zomer, transformeren de bloesems zich tot vruchten en wordt snel duidelijk dat deze prachtige bloesemboom ook heerlijke pruimen produceert.

 

Een passende pruimenboom Opal kopen

Omdat de pruimenboom Opal zo populair is, komt u er ook een groot aantal formaten en vormen van tegen op Tuinplantenwinkel.nl. Een hele bijzondere pruimenboom Opal is de Prunus domestica DUO die een Victoria en een Opal pruim combineert in 1 boom. De uitgebreide omschrijvingen en duidelijke foto's maken het eenvoudig om de beste pruimenboom Opal voor uw tuin uit te kiezen in onze webwinkel. Kijk altijd goed naar de standplaats, bloeitijd en pluktijd voordat u een keuze maakt. Bekijk ook eens een andere laagstam fruitboom of zoekt u een grotere boom?

 

U kunt uw pruimenboom Opal zelf op komen halen op ons planten- en bomencentrum, maar wij brengen de pruimenboom Opal van ook graag zelf bij u thuis. Wij raden aan om aanplantgrond en een boompaal met boomband aan uw bestelling toe te voegen. Zo hoeft u zelf niet met deze materialen te sjouwen en heeft u gelijk alle benodigdheden bij de hand om de pruimenboom Opal op de juiste wijze aan te planten.

 

Veelgestelde vragen over Pruimenboom opal:

Is Opal Pruim Zelfbestuivend?

Antwoord: Ja, de Opal pruim is een zelfbestuivend soort.

 

Wat is de beste pruimenboom?

Antwoord: Wij van tuinplantenwinkel.nl adviseren meestal de pruim 'Opal' en de pruim 'Victoria'. Er zijn nog veel meer soorten maar dit zijn de meest bekende en sterkste soorten.

 

Wat zijn Opal pruimen?

Antwoord: Opal pruimen zijn zoete, ronde, blauwe pruimen.

 

Hoe verzorg je een pruimenboom?

Antwoord: Een pruimenboom heeft weinig verzorging nodig. Let op bij extreme vruchtdracht moet u de takken ondersteunen, zodat de takken niet doorbreken vanwege het gewicht.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.