Informatie over mini pruimenboom

Als er minder ruimte is voor het laten uitgroeien van de kroon van een fruitboom, maar u wel wilt genieten van de vruchten van een pruimenboom, dan is deze mini pruimenboom een geschikte kandidaat. Ook aanplant van meerdere soorten mini fruitbomen of juist meerdere soorten mini pruimenbomen wordt hiermee mogelijk binnen een beperkte ruimte. Een mini pruim wordt ongeveer 150 tot maximaal 200 cm hoog. Voor het beste resultaat, is een standplaats met zoveel mogelijk zon aan te raden. 

Mini pruimenboom snoeien en verzorgen

Net zoals alle andere mini fruitbomen, is ook de mini pruim traag groeiend. Hij vormt een kleine kroon. Snoeien is daardoor nagenoeg niet nodig. Eventueel kunnen kruisende takjes een keer weggesnoeid worden, waardoor er een open kroon ontstaat. Naar buiten groeiende scheutjes kunnen over het algemeen blijven zitten. Snoei pruimenbomen niet in de wintermaanden, maar bij voorkeur in de zomermaanden direct na de pluk van de vruchten. Pruimen bloeien vroeg in het voorjaar. De kans dat er tijdens de bloeiperiode nachtvorst optreedt, is aanwezig. Bescherming van de bloesem door bijvoorbeeld vliesdoek of een oude deken heeft nut en zeker bij de mini pruim met hun kleine kronen is het haalbaar (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een hoogstam pruimenboom) om de boom hiermee in te pakken. De mini pruim zelf is prima winterhard en zal bij een vorstperiode geen bescherming nodig hebben.

Mini pruim kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende rassen van de mini pruim aangeboden. Vooral de kleur van de vruchten is opvallend verschillend van elkaar. Bekende soorten zijn bijvoorbeeld de Mini pruim 'Mirabelle de Nancy' met gele vruchten of de Mini pruim 'Opal' met juist donkerpaars gekleurde vruchten. Let er bij het maken van de keuze goed op, of de soort zelfbestuivend is. Zeker als u één mini pruim koopt, is het belangrijk dat u voor een zelfbestuivend ras gaat. 'Opal' en 'Victoria' zijn twee sterke zelfbestuivende soorten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.