Informatie over pruimenboom hoogstam

De laatste jaren is de hoogstam fruitboom wat uit de gratie geraakt. Het is van vroeger uit de klassieke vorm die in boomgaarden werd toegepast. Deze hoogstam boomgaarden zijn in de loop van de jaren steeds vaker vervangen door aanplant met halfstam of laagstam fruitbomen, die het plukken een heel stuk vergemakkelijken. De laatste jaren komt het besef dat deze voor Nederland karakteristieke hoogstam fruitboomgaarden nagenoeg zijn verdwenen. Er komen nu (vaak particuliere) plannen om hoogstam boomgaarden opnieuw aan te planten, meestal in het buitengebied rondom (woon)boerderijen met voldoende ruimte hiervoor. Ook de pruimenboom hoogstam wordt nog altijd aangeboden. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een aantal sterke en veel voorkomende rassen.

Pruimenboom hoogstam aanplanten

Niet alleen in een boomgaard, maar ook in de tuin kan een pruimenboom hoogstam een aanwinst zijn. De bloesem in het voorjaar is werkelijk prachtig en met behulp van een trap of ladder kunt u aan het eind van de zomer genieten van uw eigen geplukte pruimen! Plaats een pruimenboom hoogstam op een plek waar voldoende zon komt en waar voldoende ruimte is voor de ontwikkeling van de kroon van de boom. Zet een boompaal met boomband naast de pruimenboom hoogstam. Deze geeft de boom de eerste jaren na aanplant houvast tijdens harde wind. Plaats hem aan de westzijde van de stam (daar waar de zon onder gaat). Harde wind komt doorgaans uit het westen of zuidwesten. 

Pruimenboom hoogstam kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden een aantal verschillende rassen pruimenboom hoogstam. De kleur van de vrucht is het grootste verschil tussen de rassen. Als u hieruit uw keuze gemaakt heeft en de bestelling is gedaan, dan zorgen wij voor het inpakken en transport naar uw adres. Omdat we dit inpakken en vervoer in eigen handen hebben, is de kans op schade tijdens het transport uitgesloten. Onze vakbekwame medewerkers behandelen uw pruimenboom hoogstam met zorg en zullen ervoor zorgen dat hij in goede staat op uw adres zal arriveren. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.