Prunus domestica 'Opal' - lei-vorm

Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Pruim
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Czar, Victoria
Pluktijd: Juli - Augustus
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Productcode: 62R03B-4908
Beschrijving

Prunus domestica 'Opal' of Pruim 'Opal'

Wanneer er geen ruimte is voor een gewone fruitboom, kan een leifruitboom een goede oplossing zijn om toch te kunnen genieten van eigen gekweekt fruit! We bieden de leifruitbomen aan in diverse stamhoogtes zoals  laagstam leifruit en halfstam leifruit. De stamhoogte wisselt, kijk daarom bij de productspecificaties voor de geleverde stamhoogte. Laagstam zit meestal rond de 50 cm stamhoogte, halfstam zit meestal rond de 120 cm. 

 

Standplaats Prunus domestica 'Opal'

Prunus domestica 'Opal' heeft maar weinig ruimte nodig. Hij staat het beste op een zonnige plek tegen bijvoorbeeld een muur of een schutting. Hoe zonniger, hoe beter de vruchten rijpen. 

 

Prunus domestica 'Opal' snoeien en onderhouden

Een Lei-fruitboom heeft geleide takken op een lei-rekje. U kunt de boom helpen door nieuwe takjes aan het lei-rekje bij te binden. Doe dit bij voorkeur met bindbuis. Dit is elastisch touw wat niet in het takje snijdt wanneer deze dikker wordt. 


Een Lei-Pruim is makkelijk te snoeien. Vanuit de geleide takken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de geleide tak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien van een pruimenboom dient in de zomermaanden te gebeuren!Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!Waarom Prunus domestica 'Opal' - lei-vorm kopen of Pruim kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Pruim bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Prunus domestica 'Opal' - lei-vorm aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Pruim en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Prunus domestica 'Opal' - lei-vorm is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Prunus domestica 'Opal' - lei-vorm op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Pruim dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Prunus domestica 'Opal' - lei-vorm, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.