» Pieris japonica 'Variegata'

Pieris japonica 'Variegata'

Product informatie

Nederlandse naam: Rotsheide
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen - wit - roze
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 20/30 cm

Pieris japonica 'Variegata' of Rotsheide - Informatie:

Pieris japonica 'Variegata' is een bonte variant van de rotsheide. Dit struikje heeft een opgaande groeiwijze, is geschikt voor elke border en staat mooi in de heidetuin. De nieuwe blaadjes lopen roze uit, worden daarna groen met een wit randje en blijven gedurende de winter aan de Rotsheide. De opvallende bloemknoppen zitten al vanaf het najaar aan de tuinplant, waardoor hij ook in de winter een mooie sierwaarde heeft. Takjes worden veel gebruikt voor kerststukjes. In het voorjaar verschijnen de witte, klokvormige bloemetjes.

 

Standplaats:

Plant Pieris japonica 'Variegata' in gefilterd zonlicht of in de halfschaduw in een goed doorlaatbare, humusrijke, zure, vochtige bodem. Gebruik veel turf bij het aanplanten. De turf goed mengen met de bestaande tuingrond.

 

Snoei en onderhoud:

Zorg voor een beschermlaag van afgevallen bladeren of turf rond de voet van de plant. Dit gaat uitdrogen tegen. Om het zurige bodemmilieu te behouden is het aan te raden ieder voorjaar nog wat extra tuinturf rond de stam te strooien. Dit gaat tevens ook uitdrogen tegen. Er is alleen vormsnoei nodig: knip in het voorjaar oude, dode takken helemaal weg.De Pieris japonica 'Variegata' | Rotsheide koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.