Pieris japonica 'Little Heath'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rotsheide
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen - wit - roze
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 10/20 cm
Beschrijving

Pieris japonica 'Little Heath' of Rotsheide 

Pieris japonica 'Little Heath' heeft een compactere groeiwijze dan de 'Variegata'. Het is een mooie en opvallende tuinplant vanwege het bonte blad (groen met een wit randje). In het voorjaar loopt het nieuwe blad eerst rood uit. In de winter behoudt Rotsheide zijn blad. Daarbij vormen zich in het najaar witte bloemknopjes, waaruit in het voorjaar talrijke, witte, klokvormige bloemetjes groeien. Zo heeft de Pieris japonica 'Little Heath' gedurende het hele jaar een grote sierwaarde voor elke tuin.

 

Standplaats Pieris japonica 'Little Heath'

Plant Pieris japonica in gefilterd zonlicht of de halfschaduw in een goed doorlaatbare, humusrijke, zure, vochtige bodem. Gebruik veel turf bij het aanplanten. De turf goed mengen met de bestaande tuingrond.

 

Pieris japonica 'Little Heath' snoeien en onderhouden

Om dit zurige bodemmilieu voor de Pieris japonica 'Little Heath' te behouden is het aan te raden ieder voorjaar nog wat extra tuinturf rond de stam te strooien. Dit gaat tevens uitdrogen tegen. Er is alleen vormsnoei nodig en knip in de lente oude, dode takken helemaal weg.De Pieris japonica 'Little Heath' | Rotsheide koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.