Magnolia grandiflora 'Ferruginea' - halfstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zuidelijke magnolia
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Roomwit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen/bruin
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw (beschut)
Winterhardheid: Matig winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 36 cm
Geleverde stam hoogte: 90/110 cm
Beschrijving

Magnolia grandiflora 'Ferruginea' - halfstam of Zuidelijke magnolia in halfstam formaat - Informatie:

De Zuidelijke magnolia is een wintergroene boom met grote, leerachtige bladeren. De bovenzijde van het blad is donkergroen en glanzend. De onderzijde heeft een viltige, bruine beharing. De 'Ferruginea' is een iets compact groeiende variëteit van Magnolia grandiflora. Deze boom is dus ook geschikt voor de kleinere tuin. Anders dan bij de bladverliezende magnolia's bloeit deze soort in de zomermaanden. Dan verschijnen in de toppen van de tuinplant grote, roomwitte bloemen, die heerlijk geuren.

 

Standplaats:

De Magnolia grandiflora 'Ferruginea' is matig winterhard en staat het liefst in de zon op een beschutte plaats tegen koude oostenwind in een vochtige, waterdoorlatende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Deze wintergroene boom groeit niet erg snel, waardoor jaarlijkse snoei niet nodig is. Mocht er een keer wel vormsnoei nodig zijn dan wordt dit goed verdragen. Het beste tijdstip van snoeien is het late voorjaar / vroege zomer. Zorg er verder voor dat de Magnolia grandiflora tijdens strenge vorst beschermd wordt tegen de kou en uitdrogende oostenwind. Het beste kan de tuinplant bij strenge vorst worden ingepakt met vliesdoek. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Magnolia grandiflora 'Ferruginea' - halfstam | Zuidelijke magnolia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.