U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Liriodendron tulipifera | Tulpenboom | Tuinplantenwinkel.nl

Liriodendron tulipifera

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Tulpenboom
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Oranje/groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: Hoger dan 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Beschrijving

Liriodendron tulipifera of Tulpenboom - Informatie:
De Nederlandse naam Tulpenboom dankt Liriodendron tulipifera aan de bloemvorm, maar zeker ook aan de bladvorm! Hij krijgt echt tulpvormige bladeren. De Tulpenboom bloeit wel, maar dit is pas op latere leeftijd met geelachtige bloemen die niet opvallen. Liriodendron tulipifera groeit uit tot een flink formaat boom met een dichte kroon, waardoor hij zeker ook als schaduwboom kan dienen.

Standplaats:

Liriodendron tulipifera staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw in een waterdoorlaatbare, losse bodem die de penwortel de mogelijkheid geeft om diep te grond in te gaan.

 

Snoei en onderhoud:

De Tulpenboom heeft eigenlijk geen snoei nodig. Eventueel kunnen in de winter, als de boom in rust is, de onderste takken worden weggeknipt om zo de boom wat op te kronen.
 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van de tuinplant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Liriodendron tulipifera | Tulpenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.