Eryngium planum

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Kruisdistel
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 tot 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Eryngium planum of Kruisdistel

Eryngium planum is een bladverliezende, vaste plant voor de volle zon. Deze tuinplant bloeit in juli/ augustus met blauw/grijze bloemen in dichte stekelige hoofdjes, omringd door langwerpige, getande bladeren; vandaar de Nederlandse naam Kruisdistel of Blauwe Distel. Kruisdistel trekt tijdens de bloeiperiode bijen, hommels en vlinders aan, heeft een sterke stengel en wordt daarom veel gebruikt in (droog)boeketten.

 

Standplaats Eryngium planum

Eryngium planum staat bij voorkeur op een zonnige plaats in een goed doorlaatbare, niet te vruchtbare bodem en krijgt in het voorjaar graag een handje kalk. Deze tuinplant is goed winterhard, is bestand tegen zeewind en verontreinigde lucht, maar kan slecht tegen natte voeten in de winter. Eryngium planum snoeien en onderhouden

De stengels kunnen na de bloei worden weggeknipt, maar ze kunnen met hun decoratieve waarde ook de hele winter blijven staan. Verwijder in het voorjaar alle afgestorven delen, zodat jonge scheuten veel licht en ruimte krijgen.De Eryngium planum | Kruisdistel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.