» Liriodendron tulipifera - XL+

Liriodendron tulipifera - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Tulpenboom
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Oranje/groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 200/225 cm

Liriodendron tulipifera of Tulpenboom - Informatie
Een blikvanger in tuin en park. Liriodendron tulipifera - XL+ krijgt in juli-augustus, als de boom wat ouder wordt, tulpachtige bloesem. Vandaar de naam Tulpenboom. De bloemen zijn oranje-geelachtig en worden wel 4cm tot 6 cm breed, de buitenkant is groen. De bladeren van de Tulpenboom hebben een aparte vorm, V-vormig ingesneden. Aan de lichtgrijze stam groeien de groen-grijze takken, die samen eerst een smalle en later een breed ovale kroon vormen. De bladeren krijgen een mooie gele herfstkleur.

 

Standplaats:

De beste standplaats voor deze tuinplant is in de zon of halfschaduw. Belangrijk is een goed doorlaatbare losse grond, zodat de penwortel diep de grond in kan wortelen.

 

Onderhoud en snoei:

Geef de boom de ruimte. Alleen dubbele toppen weg snoeien en indien nodig kruisende beschadigde takken. Opkronen kan ook; snoei dan op 1/3 stamlengte en 2/3 kroonlengte. Als u voor de XL+ uitvoering van de Liriodendron tulipifera kiest, oogt de boom al meteen volwassen.  De leveringshoogte bedraagt 200 tot 225cm.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hier De Liriodendron tulipifera - XL+ | Tulpenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.