Luzula nivea

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Veldbies
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Bruin
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Luzula nivea of Veldbies of Sneeuwwitte veldbies - Informatie:

De Veldbies is een ideale keuze voor de aanplant van grotere groepen. Ook als vakbeplanting is de Luzula nivea uitermate geschikt. Wanneer de planten op 30 tot 40 centimeter afstand geplant worden zal een dicht geheel ontstaat waardoor onkruid en andere ongewenste planten geen kans krijgen zich te ontwikkelen. In de zomer krijgt dit siergras witte bloemen die boven het smalbladige loof uitsteken. Het blad is aan de rand heel fijnbehaard, is wintergroen en bij niet al te strenge vorst blijft het mooi van kleur. 

 

Standplaats:

Groot voordeel van de Luzula nivea is dat hij weinig eisen aan de grond stelt. Deze tuinplant kan zelfs op vrij droge schaduwrijke plekken groeien. Let wel op dat de Veldbies in de eerste jaren na aanplant extra water nodig heeft bij warm en droog weer.

 

Snoei en onderhoud:

Als het loof van de Luzula nivea mooi groen de winter is doorgekomen, dan is snoei niet nodig. Mocht het er na de winter wel lelijk uitzien, dan kan de tuinplant direct na de winter een keer teruggesnoeid worden tot op zo'n 10 cm boven de grond. Hij zal dan weer opnieuw gaan uitlopen. 

 

 De Luzula nivea | Veldbies koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.