Informatie over haagbeuk bomen

De Haagbeuk (Carpinus betulus) wordt vaak verward met de Beukenboom (Fagus sylvatica). Ondanks dat de Nederlandse namen erg veel op elkaar lijken, zijn er toch wel degelijk verschillen tussen deze twee.

 

Wat is het verschil tussen een beuk en een haagbeuk boom?

Zo heeft de Carpinus betulus een grilligere stam en de Fagus een gladde stam. Er zit daarnaast ook verschil tussen het blad; het blad van de Carpinus betulus is wat doffer en de nerven zijn beter zichtbaar. De bladrand is scherp dubbel gezaagd. In de herfst kleurt het blad van beide bomen bruin. Het bruin geworden blad van de Fagus blijft daarentegen grotendeels aan de boom hangen in de winter. Aan de Beukenboom komen de welbekende beukennootjes en aan de Haagbeuk Carpinus betulus komen alleen een klein geribd nootje. Hele kleine nootjes bevinden zich bij de Haagbeuk in die losse vruchtkatjes.

 

Hoe plant u een Carpinus betulus? 

De standplaats van een Haagbeuk Carpinus betulus boom kan zowel in de volle zon als in de half schaduw zijn. Anders dan de Fagus sylvatica of beukenboom (groen of rood) is de Carpinus betulus haagbeuk beter bestand tegen nattere grond of grond met een wisselende hoeveelheid water. De haagbeuk Carpinus betulus groeit gemakkelijk in de volle grond en schiet in het voorjaar als een van de eerste bomen weer in het blad. Verteerd blad van de Carpinus betulus is een goede bodemverbetering.

 

Een Haagbeuk snoeien

De Haagbeuk Carpinus betulus verdraagt snoei heel goed. Het mooiste is het om de hoogstam boom in al zijn glorie uit te laten groeien. Heeft u een kleine tuin en is de plaats beperkt dan kunt u de Haagbeuk Carpinus betulus zelfs vrij stevig snoeien en oudere takken verwijderen. De Carpinus betulus is desgewenst ook in model te scheren als bijvoorbeeld een kolom. Er ontwikkelen zich vanzelf nieuwe scheuten.

 

Online een Haagbeuk Carpinus betulus kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wilt u online een Haagbeuk kopen ook wel carpinus betulus genoemd? Dan vindt u in onze webwinkel altijd een geschikte optie voor in uw tuin. Op ons eigen planten- en bomencentrum staan verschillende maten en varianten die tevens te koop zijn in onze webshop Tuinplantenwinkel.nl. Naast een gewone Haagbeuk carpinus betulus behoort ook een vormboom in de vorm van een blok of een boog tot de mogelijkheden. Deze varianten zijn echt een sieraad voor uw tuin en bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling. Al onze Haagbeuk bomen zijn pot gekweekt en kunnen dus het hele jaar door aangeplant worden.

 

De Haagbeuk van uw keuze dus boom of leiboom wordt door onze eigen bezorgdienst bij u bezorgt in Heel Nederland en grote delen van België. Doordat we het transport van onze planten en bomen met uiterste zorg en in eigen beheer uitvoeren, geven we garantie op de aangroei. Omdat we uw bestelling bij u thuis af komen leveren, blijft uw eigen auto schoon en hoeft u geen aanhanger of busje te regelen voor het vervoer.

 

Gebruiksgemak van onze webwinkel

Er gingen u al duizenden tevreden klanten voor die online planten en bomen besteld hebben via Tuinplantenwinkel.nl. In de reviews leest u hun ervaringen. Tijdens het samenstellen van uw bestelling, voegt u eenvoudig aanplantgrond of een boompaal met boomband toe. Zo heeft u gelijk alles bij de hand om uw Haagbeuk boom op de juiste manier aan te kunnen planten. De laatste stap bij het plaatsen van een bestelling op Tuinplantenwinkel.nl is het betalen. Dit kan onder andere met Ideal, creditcard of via AfterPay. Ook kunt u tijdens het betalen de kortingscode van een cadeaubon invoeren. Een cadeaubon is leuk om aan een plantenliefhebber te geven.

 

Veelgestelde vragen over Haagbeuk:

Hoe groot wordt een haagbeuk boom?

Antwoord: Afhankelijk van de standplaats en grondsoort zal de eindelijke hoogte van de Carpinus betulus bereikt worden. De hoogstam Carpinus betulus wordt doorgaans zo'n 10 meter hoog.

 

Kan een beukenhaag een boom worden?

Antwoord: Als een Beukenhaag niet gesnoeid wordt zal op lange termijn weer van nature uitgroeien tot een boom.

 

Hoe snel groeit een haagbeuk hoogstam boom?

Antwoord: Gemiddeld genomen groeit een haagbeuk boom 30 tot 50 centimeter per jaar.

 

Wat is het verschil tussen beuk en haagbeuk?

Antwoord: Er is veel verwarring tussen deze benamingen. Een haagbeuk is de Carpinus betulus die het minst vaak aangeplant wordt. Dit soort word helemaal kaal in de winter maar is in het voorjaar de eerste die al blad krijgt. De échte beuk is Fagus deze wordt het meeste aangeplant, is te verkrijgen met rood of groen blad. Bij deze plant blijft het blad in de winter er dor aan hangen. De échte beuk krijgt later in het voorjaar pas zijn nieuwe bladeren.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.