Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over haagbeuk bomen

Wat is het verschil tussen een beuk en een haagbeuk? De Haagbeuk (Carpinus betulus) wordt vaak verward met de Beukenboom (Fagus sylvatica). Ondanks dat de Nederlandse namen erg veel op elkaar lijken, zijn er toch wel degelijk verschillen tussen deze twee.

 

Zo heeft de Carpinus een grilligere stam en de Fagus een gladde stam. Er zit daarnaast ook verschil tussen het blad; het blad van de Carpinus is wat doffer en de nerven zijn beter zichtbaar. Daarentegen is het wel zo dat het bruin geworden blad van de Fagus grotendeels aan de boom blijft hangen in de winter. 

Hoe plant u een Carpinus betulus? 

De standplaats van een Haagbeuk boom kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw zijn. Anders dan de Fagus sylvatica of beukenboom (groen of rood) is de Carpinus haagbeuk beter bestand tegen nattere grond of grond met een wisselende hoeveelheid water. De haagbeuk boom groeit gemakkelijk en schiet in het voorjaar als een van de eerste bomen weer in het blad. 

Een Haagbeuk snoeien

Deze boom verdraagt snoei heel goed. Het mooiste is het om de boom in al zijn glorie uit te laten groeien. Heeft u een kleine tuin en is de plaats beperkt dan kunt u de boom vrij zelfs vrij stevig snoeien. De boom is desgewenst ook in model te scheren als bijvoorbeeld een kolom.

Online een Haagbeuk kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wilt u online een Haagbeuk kopen? Dan vindt u in onze webwinkel altijd een geschikte optie voor in uw tuin. Op ons eigen planten- en bomencentrum staan verschillende maten en varianten die tevens te koop zijn in onze webshop Tuinplantenwinkel.nl. Ook een vormboom in de vorm van een blok of een boog behoort tot de mogelijkheden. Deze varianten zijn echt een sieraad voor uw tuin en bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling.

 

De Haagbeuk van uw keuze wordt door onze eigen bezorgdienst bij u bezorgt in Heel Nederland en grote delen van België. Doordat we het transport van onze planten en bomen met uiterste zorg en in eigen beheer uitvoeren, geven we garantie op de aangroei. Omdat we uw bestelling bij u thuis af komen leveren, blijft uw eigen auto schoon en hoeft u geen aanhanger of busje te regelen voor het vervoer.

Gebruiksgemak van onze webwinkel

Er gingen u al duizenden tevreden klanten voor die online planten en bomen besteld hebben via Tuinplantenwinkel.nl. In de reviews leest u hun ervaringen. Tijdens het samenstellen van uw bestelling, voegt u eenvoudig aanplantgrond of een boompaal met boomband toe. Zo heeft u gelijk alles bij de hand om uw Haagbeuk op de juiste manier aan te kunnen planten. De laatste stap bij het plaatsen van een bestelling op Tuinplantenwinkel.nl is het betalen. Dit kan onder andere met Ideal, creditcard of via AfterPay. Ook kunt u tijdens het betalen de kortingscode van een cadeaubon invoeren. Een cadeaubon is leuk om aan een plantenliefhebber te geven. Ze zijn te bestellen in bedragen van €15 tot €100.

Haagbeuk bomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.