Carpinus betulus 'Monumentalis'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Haagbeuk (dwergvorm)
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel/bruin (onopvallend)
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 44 cm
Door ons geleverde hoogte: 125/150 cm
Beschrijving

Carpinus betulus 'Monumentalis' of Haagbeuk - Informatie:

Monumentaal is deze Haagbeuk nog niet, maar met de uitstraling zit het wel goed. Carpinus betulus 'Monumentalis' is een compacte en gedrongen versie van de gewone haagbeuk. In tegenstelling tot haar grotere broer blijft de 'Monumentalis' klein en groeit de boom zeer traag. De kroon is kegelvormig waarbij de takken dicht opeen staan. In de zomer vormt de boom een dichte kroon. Het blad verkleurt in het najaar geel en valt daarna af. Ook in de winter is de Haagbeuk een fraaie verschijning, omdat het silhouet duidelijk zichtbaar is. Carpinus betulus 'Monumentalis' kan ongeveer 3 tot 4 meter hoog worden. 

 

Standplaats:

Carpinus betulus 'Monumentalis' staat het liefst op een plaats in de zon of halfschaduw. De tuinplant is erg geschikt als solitair. De bomen lenen zich echter ook goed om aangeplant te worden als een soort laan langs een tuinpad.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien is net als bij de gewone haagbeuk het hele jaar door mogelijk, maar niet noodzakelijk. De vorm van de boom kan zo nodig altijd worden bijgeknipt. Gebruik hiervoor een heggenschaar of snoeischaar. Let in de zomer op dat u snoeit bij koel en bewolkt weer. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Carpinus betulus 'Monumentalis' | Haagbeuk (dwergvorm) koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.