Carpinus betulus 'Rockhampton Red'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Haagbeuk
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Geelgroen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 43 cm
Beschrijving

Carpinus betulus 'Rockhampton Red' of Haagbeuk - Informatie:

Carpinus betulus 'Rockhampton Red' is een vrij nieuwe soort Haagbeuk, die vooral opvalt door de prachtige rode en oranje herfsttinten van de bladeren, die vaak nog lang aan de boom blijven hangen voordat ze afvallen. Een tweede attractie zijn de groene katjes, die in het voorjaar aan de tuinplant verschijnen en kunnen uitgroeien tot trosjes met beukennootjes. 

 

Standplaats:

Carpinus betulus 'Rockhampton Red' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare bodem; verharding wordt ook verdragen. De tuinplant stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

De Haagbeuk is goed in model te snoeien, toch is het beter om hem in een grotere tuin aan te planten, zodat hij kan uitgroeien tot een flink formaat boom

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleend.De Carpinus betulus 'Rockhampton Red' | Haagbeuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.