Menu
Geen producten gevonden

»

Pyrus communis 'Beurré Hardy' - laagstam

Product informatie

Nederlandse naam: Handpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Bonne Louise d'Avranches, Charneux, Clapp's Favourite, Doyenne du Comice, Gieser Wildeman, Williams
Pluktijd: September
Geleverde stam hoogte: 50 cm

Pyrus communis 'Beurré Hardy' - laagstam of Handpeer 'Beurré Hardy' - Informatie:

De peer 'Beurré Hardy' is ook bekend onder de naam 'Gellert's Butterbirne'.

Pyrus communis 'Beurré Hardy' - laagstam bloeit in april-mei met decoratieve witte bloemen, die uitgroeien tot een smakelijke, zoete, sappige, dof groengele peer die in september te oogsten is. Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een humusrijke bodem. Het voordeel van een laagstamboom is dat hij geschikt is voor een kleinere tuin en het fruit zonder ladder te plukken is; bovendien groeit een perenboom vrij steil in piramidevorm naar boven. De Pyrus communis 'Beurrré Hardy' is matig zelfbestuivend: voor een goede oogst moet ook een van de hiernaast genoemde perensoorten worden aangeplant. De tuinplant verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Snoei en onderhoud:

Pyrus communis 'Beurré Hardy' - laagstam is makkelijk te snoeien. Deze fruitboom is geënt op een traag groeiende onderstam, waardoor de boom trager groeit dan normaal. De beste fruitopbrengst verkrijgt u door veelvuldig te snoeien, zodat de boom licht en luchtig blijft, met een beperkt aantal hoofdtakken. De hoogte van de tuinplant bepaalt u hierbij zelf. Vanuit de hoofdtakken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien van een perenboom dient in wintermaanden te gebeuren, bij vorstvrij weer.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Voor meer informatie over de fruitbomen klik hier! De Pyrus communis 'Beurré Hardy' - laagstam | Handpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.