» Eupatorium maculatum 'Atropurpureum'

Eupatorium maculatum 'Atropurpureum'

Product informatie

Nederlandse naam: Leverkruid
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Roze/paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150/200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Eupatorium maculatum 'Atropurpureum' of Leverkruid of Koninginnekruid - Informatie:

Eupatorium maculatum 'Atropurpureum' is een hoge vaste tuinplant, die oorspronkelijk uit Amerika komt. Eupatorium maculatum 'Atropurpureum' heeft paars (purpureum) gestreepte stengels en bloeit wat later in het seizoen met schermvormige, leverkleurige bloemen, die veel vlinders, bijen en hommels aantrekken door de afscheiding van een vanilleachtige geur. De tweede Nederlandse naam Leverkruid verwijst dan ook naar de kleur van de bloemen. Volgens de officiële naamgeving heet deze tuinplant nu Eutrochium maculatum 'Atropurpureum'.

 

Standplaats:

Koninginnekruid wordt ongeveer 150 cm hoog, maar ook 150 cm breed en heeft dus in de border flink wat ruimte nodig; zet deze tuinplant daarom een beetje achter in de border op een plaatsje in de zon of halfschaduw, maar wel met een vochtige bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Door in het voorjaar de nieuwe scheuten licht te snoeien, worden de stengels wat steviger. dit is wel nodig, want een zware regenbui kan de stengels laten buigen; voorkom dit door ze op te binden. De stengels zijn ook in de winter van grote decoratieve waarde, dus snoei pas in het vroege voorjaar. Haal dan alle afgestorven delen weg.De Eupatorium maculatum 'Atropurpureum' | Leverkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.