U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Pyrus communis 'Charneux' - laagstam | Handpeer | Tuinplantenwinkel.nl

Pyrus communis 'Charneux' - laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Beurré Hardy, Bonne Louise d'Avranches, Clapp's Favourite, Conference, Doyenne du Comice, Williams
Pluktijd: September
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Beschrijving

Pyrus communis 'Charneux' - laagstam of Handpeer 'Charneux' - Informatie:

Deze peer wordt ook wel Pyrus communis 'Légipont' genoemd.

Pyrus communis 'Charneux' - laagstam bloeit in april-mei met decoratieve witte bloemen, die uitgroeien tot een smakelijke, zoete, sappige, geelgroene peer met soms een zonneblos en geelwit vruchtvlees, die in september te oogsten is en soms nog even moet rijpen voor geschikte consumptie. Het voordeel van een laagstamboom is dat hij geschikt is voor een kleinere tuin en het fruit zonder ladder te plukken is. De tuinplant verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een humusrijke bodem. Pyrus communis 'Charneux' is niet zelfbestuivend: voor een goede oogst moet ook een van de hiernaast genoemde perensoorten worden aangeplant.

 

Snoei en onderhoud:

Pyrus communis 'Charneux' - laagstam is makkelijk te snoeien. Deze fruitboom is geënt op een traag groeiende onderstam, waardoor de boom trager groeit dan normaal. De beste fruitopbrengst verkrijgt u door veelvuldig te snoeien, zodat de boom licht en luchtig blijft, met een beperkt aantal hoofdtakken. De hoogte van de tuinplant bepaalt u hierbij zelf. Vanuit de hoofdtakken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien van een perenboom dient in wintermaanden te gebeuren, bij vorstvrij weer.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Pyrus communis 'Charneux' - laagstam | Handpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.