Pyrus communis 'Familieboom'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Familieboom peer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Pot 18x18 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend (soorten bestuiven elkaar)
Pluktijd: September - Oktober
Beschrijving

Pyrus communis 'Familieboom' of Perenboom - Informatie:
Alle gekheid op een stokje. Dat zou een prima omschrijving kunnen zijn van deze bijzondere fruitboom. Niet één maar vijf verschillende variëteiten peren groeien aan deze familieboom. Al deze variëteiten of rassen zijn geënt op één moedertak. De variëteiten bestuiven elkaar wat de vruchtzetting bevordert. Dat wordt dus smullen!

 

Standplaats:

Pyrus communis 'Familieboom' staat  het liefst in de zon of halfschaduw ( meer zon zorgt voor een goede rijping en lekkere smaak van de vruchten) in een humusrijke, vochthoudende bodem.

Snoei en onderhoud:
Snoeien is bij deze familieboom noodzakelijk om alle variëteiten in leven te houden. Niet ieder ras groeit even snel dus zonder te snoeien zouden de 'zwakkere' rassen niet overleven. Houdt de takken dus goed in de gaten. Het snoeien kan het beste met een snoeischaar en kan het beste plaatsvinden in de zomer of het late najaar/begin van de winter. Geef eventueel ook wat extra bemesting in het voorjaar. Wanneer deze perenboom op een zandgrond staat kunt u de boom in het voorjaar voorzien van wat extra kalk.

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Pyrus communis 'Familieboom' | Familieboom peer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.