Equisetum scirpoides

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Dwergholpijp
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Verkrijgbaar: April - September
Plantdiepte vijver: Tot - 10 cm
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Equisetum scirpoides of Dwergholpijp

De stengels van Equisetum scirpoides zijn groen van kleur met zwarte strepen en hebben een structuur die doet denken aan bamboe en is ook is helemaal hol van binnen. Het is de kleinste in de soort equisetum. Dwergholpijp krijgt geen bloemen. Equisetum scipoides is een groenblijvende, vorstbestendige waterplant.

 

Standplaats Equisetum scirpoides

Dwergholpijp staat graag in de zon of halfschaduw en wordt als moeras- of oeverplant gebruikt.  De tuinplant staat het liefst in een humusrijke, vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De plantdiepte voor deze waterplant in de vijver bedraagt +10 tot -10 centimeter t.o.v. de waterspiegel.

 

Equisetum scirpoides snoeien en onderhouden

Equisetum scirpoides woekert veel minder dan zijn grotere soortgenoten en verdraagt scheuren. Als de waterplant te groot wordt, kan er een stuk wortel met stengels worden afgesneden en eventueel op een andere plaats worden terug geplant.De Equisetum scirpoides | Dwergholpijp koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.