Menu
Geen producten gevonden

» Ligustrum ovalifolium - in pot

Ligustrum ovalifolium - in pot

Product informatie

Nederlandse naam: Haagliguster
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze

Ligustrum ovalifolium - in pot of Liguster in pot - Informatie:

De Ligusterhaag wordt eigenlijk altijd wel door iedereen herkend, maar de laatste tijd wordt hij veel minder toegepast. Al hoewel de laatste jaren de Ligustrum ovalifolium weer populairder lijkt te gaan worden. En daar is niks mis mee. Het is een ijzersterke haagsoort en geschikt voor lage hagen rond 50 cm hoog tot hoge hagen. Zolang de grond maar los is, groeit Liguster eigenlijk overal wel. Ligustrum ovalifolium bloeit in de vroege zomer met mooie witte bloemtuilen, die ook nog eens een heerlijke geur afgeven.

Het is een sterke tuinplant met een dichte takkenstructuur, die het op vrijwel elke grondsoort doet, mits niet te nat. De diepgroene bladeren zijn ovaal van vorm. Normaliter verschijnen in mei of juni roomwitte bloemen aan deze plant maar in de haagvorm worden de knoppen vaak afgesnoeid. De bloemen zijn een heerlijke bron van nectar voor bijen en hommels. Na de bloei vormen zich zwarte bessen, die in trek zijn bij vogels maar niet eetbaar voor ons. Deze tuinplant kan goed in stedelijk gebied aangeplant worden, omdat luchtverontreiniging verdragen wordt.

 

Advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
20/30 6 planten 11-12 planten Ø 9 cm
80/100 3 planten 5 planten Ø 28 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!

 

Snoei en onderhoud:

Wanneer de haag regelmatig gesnoeid wordt, dan komen er niet veel bloemen aan deze tuinplant. Wilt u wel van deze bloemen genieten, wacht dan met de eerste keer snoeien totdat de Ligustrum ovalifolium is uitgebloeid. Voordeel van Liguster is, dat deze tijdens een niet te strenge winter zijn blad houdt en daardoor ook in de winter de nodige privacy biedt.

Wij adviseren om deze haag tweemaal per jaar, in mei en september, op een niet zonnige dag te snoeien. Snoei zo dat de onderkant van de heg iets breder wordt dan de bovenkant. Bemesten kan in de tussenliggende tijd met koemestkorrels of culterra.

 De Ligustrum ovalifolium - in pot | Haagliguster koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.