Halesia carolina - XL+

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sneeuwklokjesboom
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 38 cm
Door ons geleverde hoogte: 150/175 cm
Beschrijving

Halesia carolina - XL+ of Sneeuwklokjesboom - Informatie:

Halesia carolina - XL+ bloeit in april-mei met een overdaad aan hangende, klokvormige bloemetjes aan de nog kale takken, die uitgroeien tot gevleugelde steenvruchten. De bladeren van de Halesia carolina verkleuren in de herfst geel en vallen daarna af; de tuinplant is goed vorstbestendig. Deze XL+ variant van de Sneeuwklokjesboom is meteen al wat flinker en voller zodat er meteen al een wat groter exemplaar in uw tuin staat; wordt vaak toegepast als solitair in de grotere tuinen en parken.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochthoudende, humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Laat deze Sneeuwklokjesboom zoveel mogelijk normaal uitgroeien zonder veel te snoeien. Beperk je tot begeleidingssnoei in de winter bij vorstvrij weer. Verwijder dan bij deze tuinplant dubbele toppen, gebroken takken en schurende takken.

 

Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hierDe Halesia carolina - XL+ | Sneeuwklokjesboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.